Sport

Buitenpost wint oefenduel van Grijpskerk

BUITENPOST – VV Buitenpost heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen VV Grijpskerk met 3-0 gewonnen. De thuisploeg was duidelijk een maat te groot voor de Groningers. De goals kwamen van Rik Weening, Rudmer Loonstra en Jorrit Terpstra.
Op de bank naast hoofdtrainer René van der Weij was een plaats ingeruimd voor Popke Hoekstra. De trouwe supporter en vrijwilliger van Buitenpost mocht als cadeau voor zijn 75ste verjaardag optreden als assistent-trainer. Buitenpost begon voortvarend aan het oefenduel. Een opbouw van achteruit begon met een mooie, lange crosspass van Danny Boersma op Joop Pijnacker die zijn tegenstander passeerde en strak voorgaf. Bij de eerste paal kon Rik Weening vrij binnenschieten. Grijpskerk kon weinig tegenover de aanvalsdrang van Buitenpost stellen. De Blauwkes wisten het net echter niet meer te vinden zodat de eerste helft in 1-0 eindigde.
In de tweede helft wisselde Van der Weij veelvuldig, zodat ook veel spelers van Onder-19 de kans kregen om zich te laten zien. Halverwege de tweede helft kwam Wim de Vries aan de rechterkant opzetten en leverde een voorzet af die door Rudmer Loonstra werd binnengewerkt. Tien minuten later was het Loonstra die een mooie actie maakte op de rand van het 16-metergebied, passte op Jorrit Terpstra die vervolgens prima afmaakte. Het eenrichtingsverkeer richting de Grijpskerker doelman leverde in het restant van de wedstrijd geen doelpunten meer op zodat het oefenduel eindigde in 3-0.
Dinsdagavond 9 augustus oefent Buitenpost thuis om 19.30 uur tegen VV Peize. Op 13 augustus doet Buitenpost mee met het Lauwersmeertoernooi in Kollum. Daarna is er op 16 augustus een oefenduel op De Swadde tegen Groen Geel.