Nipt verlies voor Invicta/Frigro

GARIJP – Afgelopen zaterdag moest de hoofdmacht van Invicta/Frigro het opnemen tegen V&V te Garijp. Een geduchte tegenstander waarvan het zeker was dat dit geen makkelijke pot zou worden. Beide teams hebben hebben vorig jaar ook tegen elkaar gespeeld in de competitie en wist de Pruttelpot-formatie tweemaal aan het langste eind te trekken maar heel makkelijk ging dit niet.

De opstelling was enigszins gewijzigd doordat Uulco Hoekstra met een blessure kampt en Jarich Hiemstra zijn plaats innam. Onder zeer prachtige weersomstandigheden begonnen beide teams voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste kwartier ging gelijk op en daarna was het V&V die telkens een gaatje wist te slaan van 2 doelpunten. De oranjehemden hielden het hoofd koel en kon door doelpunten van Jarich Hiemstra en Anne Jan Miedema de stand weer op gelijke hoogte brengen; 5-5. In de laatste tien minuten van de eerste helft was het Invicta/Frigro die door goed verdedigend werk de aanvallen van de thuisclub wist te ontregelen. Daardoor konden er lange aanvallen worden opgezet wat uiteindelijk resulteerde in een voorsprong van twee doelpunten door onder andere Wilma Grijpma en Wim Oostra. Met een stand van 7-9 gingen beide teams de rust in.

Vrij kort naar de rust wist Jarich Hiemstra door een afstander de stand op 7-10 te zetten. Het was zaak om deze voorsprong verder uit te bouwen om het niet meer uit handen te geven. Helaas gebeurde dit niet omdat V&V weer helemaal terug kwam in de wedstrijd door driemaal van afstand raak te schieten; 10-10. Dat er iets moest gebeuren was duidelijk. Ruurd Meindertsma en Danielle Broersma werden een kwartier voor het einde het veld ingebracht voor Anne Jan Miedema en Folkje Tjalsma om meer impuls te geven aan de aanval. Tot de 32e minuut ging het steeds gelijk op maar de Pruttelpot-formatie wist de vele gecreëerde kansen niet om te zetten in doelpunten. De laatste fase werd er onrustig gespeeld en meer balverlies geleden. Daardoor kwam V&V langszij en bepaalde de eindstand op 15-14. Een gelijkspel was gezien de wedstrijd terecht geweest maar Invicta/Frigro heeft goed korfbal laten zien en dat geeft weer vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Volgende week zaterdag om 15:30u speelt de hoofdmacht thuis tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden.