Oostergo klampt zich vast aan strohalm tegen GSVV

EE – Elke zaterdag een finale voor het team van Willem Huizing uit Ee e.o. Zo luidt deze zin al enkele weken voor een steeds beter spelend v.v. Oostergo. Vorige week werd nog nipt verloren van Birdaard met 2-1.  Vandaag was winnen de enige mogelijkheid voor de thuisploeg om mee te blijven doen in de vierde klasse B.

Nadat pupil van de week Leroy Sijtsma zijn goal maakte en een prachtig mooi Heerenveen shirt had gekregen van de leiding van GSVV, floot scheidsrechter Jongeling uit Groningen voor aanvang van de wedstrijd. De eerste 20 minuten waren voor de gasten die af en toe gevaarlijk voor het doel van keeper Jelmer Hoekstra kwamen en Oostergo na 25 minuten spelen op een 0-1 achterstand zetten. Niet veel later was het Lars de Jong van Oostergo die op een voorzet van Lieuwe Sijtsma de gelijkmaker op het scorebord zette. 1-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft een vrije trap voor de gasten. Via een op maat gegeven bal kwam GSVV wederom op voorsprong. 1-2. Niet veel later waren het Julius en Jacco de jong die het voorbereidende werk verrichten. Het was Lars de Jong die de bal fraai inkopte in de korte hoek. 2-2. Het was dezelfde Lars de Jong die de 3-2 voor de thuisclub maakte op aangeven van aanvoerder Sjoerd Zijlstra. Met nog een half uur te spelen kreeg Oostergo eindelijk loon naar werken. Willem Sikkema maakte de 4-2. Daarna werd het nog spannend doordat GSVV in de laatste minuten de 4-3 maakte en daarna achterin ruimte vrij gaf om de gelijkmaker te forceren. In blessuretijd legde Sijtsma de bal breed op spits Sikkema die de beslissende 5-3 binnenschoot.

Door deze overwinning blijft Oostergo zicht houden op de nacompetitie. Volgende week zal het team dan moeten winnen bij, en van ASC. Dus wederom een finale.