Rottevalle en WTOC delen de punten

ROTTEVALLE – Op een druilerige zaterdagmiddag wisten Rottevalle en WTOC de punten te delen. Het weer was net zoals de wedstrijd: niet om vrolijk van te worden. Desalniettemin pakt WTOC de koppositie en heeft Rottevalle er weer een punt bij na 4 verloren wedstrijden op rij.

De wedstrijd begon slordig van beide kanten uit, met in het begin een klein overwicht voor de bezoekers. Dit leidde tot kansen voor Nyckele Smeding en Jaap de Bruin. Benut werden de kansen echter niet. Na 10 minuten schudde Rottevalle de schroom van zich af en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Dit mondde uit in een paar kansen. Met name het schot van Jorrit Schra in de 17e minuut werd goed gepareerd door WTOC keeper Fokke Zijlstra. Het bleef onzorgvuldig met veel foute passes en lange ballen zonder bestemming. Deze manier van voetbal leidt altijd wel tot kansen. Zo ook voor WTOC. In de 29ste minuut kon Jaap de Bruin vrij inkoppen na een voorzet van Tedo de Bruin. Zijn inzet trof geen doel.

De 0-0 verdween in minuut 42 van het scorebord. Een doeltrap van de Rottevalster keeper werd simpel met het hoofd verlengd door Jacob Dijkstra. Zijn inzet werd een assist. Hij vond aanvaller Fokko van der Veer, die vrij baan had richting de goal: 1-0 Rottevalle. Het antwoord van WTOC liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Berend Jan Prins trof de paal en de bal belandde in de voeten van Jaap de Bruin. Op koelbloedige wijze tekende hij voor de 1 – 1 in de 42ste minuut.

De wedstrijd was ook in de tweede helft verre van aantrekkelijk. Het bleef een combinatie van foute passes, hoge ballen en de kansen die daar uit voortkomen. In de 68ste minuut nam WTOC brutaal de leiding. Een vrije trap van Nyckele Smeding vond Erik Jan Dijkstra. Hij kopte goed in, waardoor de keeper van Rottevalle geen antwoord had: 1 – 2. Dit werd niet de eindstand. Taeke Visser maakte in de 78ste minuut de 2 -2 nadat de WTOC defensie de bal maar niet weg kon werken. Zijn schot trof de linkerbovenhoek.

Al met al zullen beide ploegen ontevreden zijn. Als één van beide ploegen hun dag had gehad, dan hadden ze er meer uit kunnen halen dan 1 punt. Enig pluspunt is dat WTOC concurrent ‘t Fean 58 verloren heeft. Dit houdt in dat W.T.O.C. aan kop gaat in de derde klasse en over 2 weken de kans heeft om een periode te pakken. Een bijzonder knappe uitgangspositie voor de mannen van Oane Westra.

Foto’s en Tekst: Jantsje Wiersma