Blauw Wit´34 maatje te groot voor Kollum

LEEUWARDEN – De gasten uit het Oosten van de provincie startten met de straffe wind in de rug en dwongen reeds in de twee minuut een corner af. Via de bovenkant van de lat spatte de bal achter het door Dennis Dijkstra verdedigde Blauw Wit doel. Zijn schorsing zat er op en daarom mocht hij weer aantreden. Wat er zich tijdens de eerste helft voor zijn ogen afspeelde kon hij na afloop nauwelijks bevatten. Het tartte alle voetballogica. Voor zover dit overigens mocht bestaan.

En het begon nog wel zo mooi voor de gastheren. Na een aanval over links mocht Miftari afdrukken. De overigens prima keepende Hoekstra liet zich verrassen en het houdbare schot eindigde in het net (1-0). De stijf onderaanstaande Kollumers waren even van slag. Ze mochten van geluk spreken, dat nummer twee enkele minuten later niet achter hun doelwachter lag. Domingos Vemba zette laag voor en met een uiterste krachtsinspanning wist de Vries Greogoria van scoren af te houden. Omdat de verdediging van de thuisclub een aantal keren gigantisch stond te schutteren en gaten liet vallen die groter waren dan de kaas die uit de plaats Kollum komt, moest Dijkstra twee keer in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen. Toen van Marrum zich na dertien minuten zich langs twee man wurmde, bracht het uitgestoken been van de keeper redding. Aan de andere kant was het overigens van hetzelfde laken en pak. De laatste linie van de bezoekers was ook niet shockproof en vertoonde dezelfde symptomen. Zo schoot Musliu net over en zag Greogoria een rebound op de vuisten van Hoekstra eindigen. Nadat een misser van Ganzevoort niet was afgestraft door de combinatie Pijnacker van Marrum, haalde de deze middag excellerende v.d. Ree vanaf de rand van de zestien verwoestend uit. De pegel ging rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Een minuut later stond de verdiende 1-1 op het bord. Na een misverstand rond het middellijn kregen Pijnacker en van Marrum een herkansing. Nu was het wel raak. Zelfs voor een doelman van het kaliber Dijkstra was er geen houden aan. De laatste minuten van het eerste bedrijf konden de kleumende toeschouwers niet echt boeien.

In de tweede helft lieten de gastheren zien, dat ze echt wel een doelpunt kunnen maken en waarom Kollum op degradatieplaats nummer één staan. Dankzij kordaat optreden van hun keeper bleef de schade binnen de perken. Een minuut na de hervatting was hij Greogoria twee keer te snel af, waardoor de gelijke stand in tact bleef. Zijn collega moest daarna vol aan de bak om een vrije trap van Bos stijlvol buiten de palen te houden. Eigenlijk was dit het enige wapenfeil van de gasten die daarna niets meer wisten te creëren. Het werd een wedstrijd van Blauw Wit tegen Marinus Hoekstra. Na 55 minuten spelen zette v.d. Ree Greogoria alleen voor de keeper. Opnieuw kwam de doelman als winnaar uit de tweestrijd. Een minuut later kreeg hij assistentie toen Miftaria hem wel passeerde, maar een verdediger de bal van de doellijn haalde. Musliu, hij vocht zijn schorsing aan waardoor hij mee kon spelen, krulde direct na het uur op fantastische wijze de 2-1 binnen. De vele wissels kwamen het spelpeil niet echt ten goede. Gescoord werd er in de slotfase echter wel. Na terugleggen van Greogoria knalde Miftari onberispelijk raak (3-1). Het slotakkoord was voor Domingos Vemba. Met een toverbal liet hij Hoekstra voor de vierde keer kansloos.

Op de laatste dag van de maand februari werden de drie punten, zij het met moeite, dan toch nog ruimschoots binnengehaald. Een mooi steuntje in de rug, omdat er in maart wedstrijden tegen de andere toppers in de Tweede Klasse I, Zeerobben, CVVO en  de Leeuwarder Zwaluwen, op het programma staan.

4e min.     1-0     Alban Miftari

33e min.     1-1     Hein van Marrum

63e min.     2-1     Jeton Musliu

80e min.     3-1     Alban Miftari

89e min.     4-1     Vetinho Domingos Vemba

Scheidsrechter:  J. de Jong (Groningen)

Verslag: D.S. Drijver.