Doelpuntenfestijn in Kollum

KOLLUM – Voor de neutrale toeschouwer was het zaterdag genieten op sportpark Beansein. Helaas was dat niet het geval voor allen die een Kollumer hart hebben. Na de zevenklapper tegen Be Quick Dokkum stond er ook nu tegen VVI een zevenklapper op het scorebord.

Vanaf de aftrap onder leiding van scheidsrechter Lips golfde het spel op en neer met aan beide kanten mogelijkheden om de score te openen. Tot tweemaal aan toe moesten zowel Johan Vonk voor Kollum, als  Jan Dirk Piersma van VVI handelend optreden, beide sluitposten deden dit met succes. Nog net binnen het kwartier kregen de gasten een vrije trap na een overtreding. Ronald de Jong belaste zich hiermee, zijn geplaatste bal werd door Vonk volledig verkeerd ingeschat en hij liet de bal onder hem in de goal verdwijnen. Kollum was het op dat ogenblik even volledig kwijt en de ploeg van Klaas de Jong speelde de thuisploeg weg. De 0-2 na een klein half uur spelen was dan ook een logisch gevolg. Geheel vrijstaand  kon Johannes Cuperus de bal na een voorzet binnen tikken. Met een pegel net buiten de zestien was Joop Pynacker nog het dichtst bij een treffer, maar Piersma voorkwam dit succes. In plaats dat de gasten de wedstrijd al voor rust beslisten, kwam Kollum op slag van rust terug in de wedstrijd. Een corner van Iman Merzadeh werd door Hein van Marrum feilloos binnen gekopt.

Na de thee was de eerste kans voor de Kollumers, maar viel de treffer aan de andere kant. Nadat Wiebe Postma zich had laten uitspelen was de voorzet van de zijkant een prooi voor Tobias Draaisma die vrij bij de tweede paal 1-3 scoorde.

Drie treffers binnen twee minuten

De wedstrijd leek gespeeld, maar wat er tussen de tiende en twaalfde minuut gebeurde konden weinigen bijhouden. Met een crosspass bereikte Romke Bos Marinus Hoekstra die de bal keurig controleerde en vervolgens Piersma het nakijken gaf. Direct vanaf de aftrap heroverde Kollum de bal en verdween de bal van de voet van Iman Merzadeh via een verdediger opnieuw achter Piersma. De Kollumers leken weer helemaal te geloven in een goede uitslag, echter vanaf de aftrap kwam de bal voor de voeten van Sebastiaan de Leeuw die geheel vrijstaand de 3-4 achter Vonk wist te schieten. Deze tegenslag kwam de ploeg van Wierd Kuipers niet meer te boven, men probeerde het wel maar het zat er niet meer in. Na een klein half uur spelen moest  de pas ingevallen Hendrik Zijlstra van de gasten, met naar later zou blijken een zware blessuren aan de knie het veld verlaten. Dit na een onschuldige val waarin zijn knie bleef staan, met de ambulance werd hij na afloop afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Onderbreking

Na deze onderbreking van een kleine tien minuten werd de wedstrijd voortgezet en was het enige hoogtepunt nog de drie treffers van Johannes Lindeboom, die met zijn zuivere hattrick de eindstand bepaalde op 3-7.

Foto’s : Roel Bergsma Verslag: André van der Meulen