Friese Boys verliest thuis van De Lauwers

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys verloor de thuiswedstrijd tegen De Lauwers met 1-2. De thuisclub nam weliswaar in de eerste helft de leiding maar in de tweede helft draaiden de gasten de rollen om.Het eerste wapenfeit kwam van De Lauwers: Een geweldig schot van Erik Brouwers werd door Friese Boys-doelman Auke Hoekstra over de lat getikt. Het openingsdoelpunt viel aan de andere kant. Een voorzet van Hans Feenstra werd ingekopt door Arjen Bosma, 1-0. Auke Hoekstra redde na een vrije trap van Sander Wilpstra. Friese Boys kreeg mogelijkheden op 2-0. Een kopbal van Erik Hilboezen belandde tegen de paal en Arjen Bosma schoot naast.

In de tweede helft werden beide ploegen aanvankelijk niet gevaarlijk. Na bijna een half uur spelen belandde de bal bij Wiebe Zuidersma en hij klopte de uit zijn doel komende Auke Hoekstra met een lob, 1-1. Het tweede doelpunt van De Lauwers was bijna een kopie van het eerste. Opnieuw kwam Hoekstra uit zijn doel en deze keer was invaller Martijn Fokkema met een lob trefzeker, 1-2. Friese Boys ging op jacht naar de gelijkmaker. Pieter Boersma kopte over en scheidsrechter Adema gaf geen strafschop toen Ludo Bosma onderuit ging in het strafschopgebied. Het leek toch 2-2 te worden toen opnieuw Arjen Bosma raak kopte. Scheidsrechter Adema keurde deze treffer echter af wegens aanvallen van de keeper in het doelgebied zoals hij na afloop verklaarde. Het bleef uiteindelijk bij 1-2.

“Lekker”, was de eerste reactie van Martijn Fokkema van De Lauwers na afloop. “Ik heb een half jaar niet gevoetbald wegens een blessure. Ik heb deze week met het tweede elftal gespeeld en zat nu bij het eerste op de bank. Het is prachtig dat je op deze manier belangrijk kunt zijn voor je team. Het begin was onrustig van onze kant. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd zonder grote kansen te krijgen. We hebben een ploeg die wil werken voor elkaar en we proberen het zo ver mogelijk te schoppen. Er zijn nog enkele spelers afwezig maar als die terug zijn gaan we voor een plaats in de middenmoot.”

“Het was niet best vandaag” vond Arjen Bosma van Friese Boys. “Het was onrustig, de passing en vooral de eindpass was niet goed. Onze trainer was niet tevreden en hij was terecht ook heel boos in de pauze. We krijgen twee simpele goals tegen dat mag niet gebeuren. We hadden naar mijn idee een strafschop moeten krijgen na een overtreding op mijn broer Ludo. Ik maakte 2-2 maar die goal werd afgekeurd, waarschijnlijk wegens duwen van Pieter Boersma. De scheidsrechter zat er vaak naast vandaag vooral ten nadele van ons vind ik. We hopen op een snelle terugkeer van Wietse van der Land en Sander Hoekstra. Wietse is de man van de passes en Sander de man van de goals”.