Goud, zilver en brons voor turners GVV Feanwâlden

STIENS – Afgelopen werden er in Stiens de eerste plaatsingswedstrijden voor de jongens niveau 15 tot en met 11. Voor GVV Feanwâlden deden tien jongens aan deze wedstrijd mee. Voor zes van deze jongens was het hun aller eerst wedstrijd.

In de eerste ronde mochten Erwin Lefferts (Buitenpost), Martin van der Wal (Burgum), Thomas Sipma (Oudwoude) en Pieter de Hoop (Burgum) de wedstrijdvloer opkomen en aan de jury laten zien waar ze de afgelopen maanden voor hebben getraind. De jongens waren wat zenuwachtig maar ze waren de zenuwen de baas. Er werden mooie oefeningen aan de jury getoond. Erwin Lefferts behaalde bij de instap niveau 14 een mooie 2e plaats. Martin van der Wal en Thomas Sipma kwamen in dezelfde categorie uit en behaalde een mooie 6e en 9e plaats. Pieter de Hoop, benjamin niveau 14, mocht ook op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijd was het de buurt aan de aller jongste turners  van GVV. Sietse Lefferts (Buitenpost), Jesse Postma (Burgum) en Joran van der Wal (Burgum) zijn zes jaar en turnen in niveau 15. Ook deze mannen lieten hele mooie oefeningen zien. In deze categorie was het zilver voor Sietse Lefferts en het brons voor Jesse Postma. Joran van de Wal behaalde de 5e plaats. Ook Florenz van der Gang moest in de tweede wedstrijd zijn oefeningen laten zien. Florenz is een mooie turner die erg netjes turnt. Ook de jury was onder de indruk van zijn oefeningen. Met een verschil van bijna drie punten werd Florenz eerste en mocht hij de gouden medaille in ontvangt nemen.

Tijdens de derde wedstrijd van deze dag was het de buurt aan Mateo Schouwstra- Atsma (Buitenpost) en Andries Groenewoud (Hardegarijp) uitkomend in instap niveau 12. Deze twee jongens moesten het opnemen in een zeer grote categorie van 22 jongens.

Mateo Schouwstra- Atsma liet zeer nette oefeningen zien. Mateo mocht in deze grote categorie de bronzen medaille in ontvangt nemen. Andries Groenewoud heeft dit seizoen de overstap gemaakt van KV Leeuwarden naar GVV Feanwalden. In een paar maanden tijd heeft hij al grote sprongen vooruit gemaakt. Andries behaalde een mooie 10e plaats.

Denk jij nu ook dat jongensturnen dat wil ik ook doen. De jongens van GVV trainen in een eigen hal bij sportcentrum Sanjes in Feanwâlden. Alle jongens toestellen zijn aanwezig en staan klaar. Je bent welkom om eens te kijken / mee te doen de beginners dinsdag van 16.00-17.30 gevorderden dinsdag 17.30-19.30 uur en donderdag 18.00-20.00 uur.