Harkemase Boys en ONS Sneek spelen gelijk in oefenduel

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen ONS Sneek. De bezoekers begonnen sterk en namen een verdiende voorsprong via Danny Kampstra. Een benutte strafschop van Chris de Wagt betekende 0-2, maar Robin Huisman de Jong deed voor rust nog iets terug namens de Harekieten, eveneens via de stip. Na rust kreeg Harkemase Boys voldoende kansen op de zege, maar alleen Gersinio Constansia scoorde nog voor de thuisploeg, waardoor de eindstand 2-2 was.

ONS Sneek begon sterk aan de wedstrijd en was de betere in de beginfase. Harkemase Boys kwam er maar niet uit en de bezoekers werden gevaarlijk. Eerst met een schot van Jacob Noordmans, dat gepakt werd door Erick Jansema. Na ruim tien minuten drong ONS steeds meer aan. Jansema redde op een inzet van Rolf Dijk en een inzet van Danny Kampstra werd geblokt, maar ONS bleef in balbezit. Via De Wagt, Gonzales en Bosch kwam de bal weer bij Kampstra. Nu schoot hij wel raak en nam ONS een voorsprong. De bezoekers bleven in de eerste twintig minuten de betere ploeg, maar naast een schot van Van der Zee leverde dat geen gevaar meer op.

De thuisclub was via Jesse Renken erg dicht bij de gelijkmaker. Jesse Renken stoomde op over de rechterflank en haalde uit, maar zijn schot eindigde op de lat. De wedstrijd kwam meer in evenwicht. Heine Uuldriks kreeg twee halve kansen en voor de bezoekers was Van der Zee (stijlvolle redding Jansema) weer gevaarlijk. Tien minuten voor rust kreeg ONS een gemakkelijk gegeven strafschop. In een luchtduel tussen Klaas Schotanus en Age Wim van der Zee zag de arbiter een overtreding van de aanvoerder van Harkemase Boys. Chris de Wagt schoot vanaf de stip de gelijkmaker binnen.

Het duurde niet lang voordat Harkemase Boys iets terugdeed, eveneens uit een strafschop. Na een lange bal van Klaas Schotanus werd Heine Uuldriks in de zestien onhandig naar de grond gewerkt door Rein Werumeus Buning. Robin Huisman de Jong schoot vanaf elf meter de 1-2 binnen. Op slag van rust kreeg Kampstra namens ONS nog een kans, maar Jansema redde opnieuw.

In de rust bij Harkemase Boys zes wissels. Onder andere Arton Musliu en Johnsen Bacuna kwamen weer in actie na een korte periode blessureleed. Waar het begin van de eerste helft voor ONS was, was Harkemase Boys na rust de betere. Al vroeg in de tweede helft had Renken moeten scoren na een voorzet van Bryan Inge, maar de poging van Renken ging van dichtbij over. De enige behoorlijke kans voor ONS na rust was voor Noordmans, maar Adams Sarkodie, die een goede tweede helft speelde, blokte het schot van de ONS-middenvelder.

Ook de 2-2 werd opgezet door Sarkodie. Zijn lange bal over de grond was net te scherp voor ONS-linksback Klaas de Vries om te onderscheppen, dus kwam Bacuna in balbezit. Zijn voorzet bereikte de meegelopen Gersinio Constansia en hij bekroonde de snelle aanval door de gelijkmaker binnen te tikken.

Hoewel Harkemase Boys na rust dus beter speelde, leverde het na de gelijkmaker weinig grote kansen meer op. Een vrije trap van Inge werd gekeerd, een schot van Bacuna was niet hard genoeg om het de ingevallen doelman Eise Piter Douna lastig te maken en in de slotminuut ging een harde vrije trap van Arton Musliu net naast.

Zo eindigde de oefenwedstrijd van Harkemase Boys tegen ONS Sneek in een gelijkspel, wat qua kansenverhouding terecht was. De ploeg uit Sneek miste enkele spelers wegens blessures, maar toch was het voor Harkemase Boys een goede graadmeter tegen een ploeg die volgende week al aan de competitie begint. Harkemase Boys-trainer Jan Vlap over de wedstrijd tegen zijn oude ploeg: “In de eerste twintig minuten kwam het er niet helemaal uit, we waren gewoon de mindere.” Daarna kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd: “Je ziet goede dingen gebeuren. Dat moet ook, want je moet ook beter worden.”

Komende dinsdag 19 aug. om 19.30 uur speelt Harkemase Boys de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, uit tegen Buitenpost. Volgende week zaterdag begint de poulefase van het toernooi om de districtsbeker. Harkemase Boys begint dan met een uitwedstrijd tegen VEV’67 uit Leek. Voor ONS Sneek begint volgende week de competitie met een uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk.

Scoreverloop

12. Danny Kampstra 0-1, 37. Chris de Wagt 0-2 (strafschop), 42. Robin Huisman de Jong 1-2 (strafschop), 66. Gersinio Constansia 2-2

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong (46/Adams Sarkodie), Sander van Dijken (46/Jasper Valentijn), Kevin Huitema, Klaas Schotanus (46/Arton Musliu), Jordy van Wijk (46/Martijn Dijk), Henny Bouius, Joram Smits (46/Johnsen Bacuna), Heine Uuldriks (46/Gersinio Constansia), Bryan Inge

Opstelling ONS Sneek: Ivan Landlust (67/Eise Piter Douna), Gustavo van der Veen, Rein Werumeus Buning (46/Arnold Herder), Chris de Wagt (67/Roelof Strikwerda), Klaas de Vries, Jacob Noordmans, Danny Kampstra, Age Wim van der Zee (61/Harvey de Boer), Rolf Dijk (61/Rodi de Boer), Jurjen Bosch (67/Tjisse Kerkstra), Curty Gonzales (81/Allard Westerdijk)

Foto : PWFoto.nl / Harkemase Boys