Harkemase Boys thuis niet langs AZSV (video)

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op eigen veld gelijkgespeeld tegen AZSV. In een matige wedstrijd kwamen de beide teams niet verder dan 1-1. Ondanks een optisch overwicht van Harkemase Boys voor rust, gingen de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers in. Kort na rust maakte Harkemase Boys via Henny Bouius gelijk, maar daarna mocht de thuisploeg vooral blij zijn dat de gasten niet met de drie punten naar huis gingen.

Hoewel Harkemase Boys in de beginfase qua balbezit de bovenliggende partij was – de wedstrijd speelde zich ook vooral af op de helft van AZSV – veel kansen vielen er niet te noteren. Hooguit een hard schot van Jordy van Wijk dat over ging. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Robbin Thuss, vorig seizoen ook al in beide onderlinge wedstrijden trefzeker, kwam net over de middenlijn in balbezit. Hij zette Van Wijk weg, speelde zich vervolgens langs Huisman de Jong, Van Dijken en Sarkodie en passeerde Jansema: 0-1. Knap gedaan van Thuss, slecht ingegrepen door Harkemase Boys.

Een kwartier voor rust kwam Harkemase Boys bijna langszij. Een voorzet van Renken ging langs doelman Kempers, maar Sander van Aken haalde de bal van de lijn. Diezelfde Van Aken was even later voorin dicht bij een tweede treffer van AZSV. Zijn kopbal na een voorzet van Te Veluwe werd weggehaald door Bouius en bij de rebound stond Van Aken in buitenspelpositie, omdat Berenschot nog even aan de bal zat.

Na rust begon Harkemase Boys sterk. Musliu schoot in kansrijke positie over na een goede pass van Bacuna en nog geen minuut later liet Kempers een voorzet van Musliu even los, maar de bal was in tweede instantie toch voor de doelman. AZSV bleef ook gevaarlijk. Na balverlies op het middenveld bij Harkemase Boys werd Thuss gelanceerd. Randje buitenspel, maar de aanvaller mocht door. Jansema pakte de inzet van Thuss en voorkwam een grotere achterstand. In plaats van 0-2, werd het kort daarna 1-1. Uuldriks kopte een voorzet van Bacuna in de voeten van Bouius, die van dichtbij doelman Kempers passeerde.

Die gelijkmaker gaf even hoop bij Harkemase Boys op meer, maar Bouius kwam net te kort na een mooie pass van Van Wijk en schot van Uuldriks ging over. Daarna ging de korte storm alweer liggen en voelde AZSV dat er wat te halen viel op De Bosk. Met name uit corner was de ploeg uit Aalten gevaarlijk. Uuldriks en Bolt haalden allebei een bal van de lijn en Jansema moest ingrijpen bij een hard schot van invaller Adriaanse.

De wedstrijd eindigde in 1-1. Een terecht gelijkspel. Zeker gezien de kansen van AZSV in de slotfase mocht Harkemase Boys niet klagen over het punt. Komende dinsdag speelt Harkemase Boys voor de beker een uitwedstrijd tegen de zaterdagafdeling van VC Trynwâlden. De wedstrijd in Oentsjerk begint dinsdagavond om 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 25 oktober. Dan speelt Harkemase Boys uit tegen CSV Apeldoorn.

Scoreverloop: 25. Robbin Thuss 0-1, 50. Henny Bouius 1-1

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken (40/Raymond Bolt), Adams Sarkodie (75/Jasper Valentijn), Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Henny Bouius, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks, Arton Musliu (68/Joram Smits)

Opstelling AZSV: Ruud Kempers, Freek Mulder, Sander van Aken, Jonathan Goosen, Max Jansen (88/Thomas Rots), Stijn ter Haar, Sven Spekking, Niek te Veluwe, Roy Berenschot, Robbin Thuss, Wietse Kämink (73/Jordi Adriaanse)

Foto :  PWFoto.nl / Harkemase Boys