Harkemase Boys zegeviert bij ACV ( video)

ASSEN – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen ACV gewonnen. In Assen werd het 0-1 voor de Harekieten. Het enige doelpunt werd al binnen acht minuten gemaakt door Henny Bouius, op aangeven van Jesse Renken. Voor rust vergat Harkemase Boys afstand te nemen, waardoor het in de tweede helft nog spannend werd, maar de punten gingen mee naar Harkema.

De eerste overwinning is dus binnen voor de Friezen. Op basis van de eerste helft was Harkemase Boys de verdiende winnaar in Assen. De ploeg begon net als vorige week goed aan de wedstrijd en al snel lag de bal in het doel. Henny Bouius opende op rechts met een pass naar Johnsen Bacuna. Die legde de bal terug op rechtsback Jesse Renken, die opstoomde over die rechterflank. Daar passeerde Renken eerst Gill Göbel en vervolgens Abdel Allaoui, waarna hij de bal teruglegde op Henny Bouius. De middenvelder schoot de bal in de verre hoek, buiten het bereik van John Vos: 0-1.

Bij ACV kwam het meeste gevaar ook via de rechtsback. De 33-jarige Angelo Cijntje kwam vaak mee naar voren en kort na de 0-1 bereikte een voorzet van Cijntje spits Robin Mulder. Mulder nam de bal aan in de zestien, tussen beide centrale verdedigers van Harkemase Boys, maar Jansema voorkwam dat de volley van Mulder in het doel belandde. Vervolgens ging Harkemase Boys op zoek naar een grotere voorsprong. John Vos kwam goed zijn doel uit voordat Gersinio Constansia gevaarlijk kon worden en even later tikte de doelman een kanonskogel van Raymond Bolt net over zijn eigen doel. Uit de daaropvolgende corner probeerde Bacuna het van afstand, maar ook zijn schot ging net over de lat. Een paar minuten later eindigde een poging van Constansia in het zijnet. Een goede fase van Harkemase Boys, maar het lukte de ploeg niet om afstand te nemen van de thuisploeg.

Ook na rust was de eerste kans voor de bezoekers uit Harkema. Johnsen Bacuna onderschepte een slordige bal van ACV-aanvoerder Erwin Buurmeijer. Bacuna speelde Constansia aan, die een voorzet gaf vanaf rechts. Henny Bouius was dicht bij z’n tweede van de middag, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Daarna startte een klein offensief van ACV. Jansema kwam goed zijn doel uit toen Göbel gevaarlijk doorkwam over links. Daarna bracht de doelman redding op een kopbal van John van Dalen en afstandsschoten van Mulder en Jelle Wagenaar.

Harkemase Boys liet de thuisploeg het spel maken, maar kreeg ondertussen zelf flinke mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Na een snelle counter via Huisman de Jong, Bouius en Bolt kreeg Bacuna een kans, maar zijn poging was te slap om het Vos moeilijk te maken. Even later, opnieuw bij een counter, greep middenvelder Haaye Feenstra in namens de thuisploeg.

In de absolute slotfase drong ACV nog eens aan. Aanvankelijk leverde de corners en vrije trappen van de thuisploeg weinig gevaar op, maar in de blessuretijd viel de gelijkmaker toch bijna plotseling. Een schot van Erwin Buurmeijer werd van richting veranderd, maar Bouius bracht redding op de lijn. ACV – Harkemase Boys leverde dit seizoen minder spektakel op dan vorig seizoen, maar niemand in Harkema maalt daarom: de drie punten zijn voor Harkemase Boys.

“Ik vind het al bij al een terechte overwinning voor Harkemase Boys”, aldus de winnende trainer Jan Vlap na afloop. “Veel uitgespeelde kansen voor ACV waren er niet. Alleen op het laatst bij die klutsbal die Henny Bouius van de lijn moest halen was het gevaarlijk, maar voor de rest niet echt.” De trainer was tevreden over het spel: “We hebben ervoor gekozen om weer vroeg druk te zetten. Dat resulteerde al vroeg in de 0-1. Toen hebben we halverwege de eerste helft een heel goede fase gekend. Daarin moesten we afstand nemen, maar dat lukte niet.” In tegenstelling tot vorige week brak dat de Harekieten deze keer niet op: “Vorig week speelden we heel aardig en verdienden we misschien iets meer, nu pakken we wel de winst.”

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd voor Harkemase Boys. Dan gaan de Harekieten in Zwolle op bezoek bij WVF. De promovendus verloor dit weekend met 5-2 bij DVS’33 in Ermelo. WVF – Harkemase Boys op sportpark De Weide Steen begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 8. Henny Bouius 0-1

Opstelling ACV: John Vos, Angelo Cijntje, Jelle Wagenaar, John van Dalen, Abdel Allaoui, Erwin Buurmeijer, Haaye Feenstra, Edu de Jonge Rosa (85/Denyal Džemidžic), Imre de Jonge (66/Nick Westebring), Robin Mulder, Gill Göbel

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Adams Sarkodie, Klaas Schotanus (46/Jordy van Wijk), Raymond Bolt, Henny Bouius, Johnsen Bacuna (80/Heine Uuldriks), Gersinio Constansia, Arton Musliu (65/Jasper Valentijn)

Foto :PWFoto.nl / Harkemase Boys