HoofdnieuwsRegionaalSportVideo's

Heerenveen wint oefenwedstrijd van Buitenpost (video)

BUITENPOST – Donderdagavond speelde eerste klasser Buitenpost een oefenwedstrijd tegen Heerenveen. Deze editie tegen SC Heerenveen is een bijzondere omdat VV Buitenpost het feit viert dat er dertig jaar topclubs op bezoek komen. Het is de tiende keer dat Heerenveen te gast is.

Onder leiding van  de nieuwe trainer Dwight Lodeweges  was Heerenveen met deze oefenreeks aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het Friese volkslied gezongen door de Doelleazen. Hierna werd er onder prachtige weer omstandigheden begonnen aan de wedstrijd. In de eerste helft kreeg  Buitenpost een paar kleine kansjes om de score te openen, maar Heerenveen scoorde via Pascal Huser en Bilal Basacikoglu en zo was de ruststand 0-2.

Na de rust  kreeg Heerenveen nog enkele kansen om de score uit te breiden maar het vizier stond  nog niet op scherp bij de spelers van Heerenveen. Aan het einde van de wedstrijd begon de vermoeidheid bij Buitenpost te komen en scoorde Heerenveen nog  vier keer, de doelpunten werden gemaakt door Luciano Slagveer ( Hattrick) en Yanic Wildschut en Jorrit Terpstra maakte het doelpunt voor Buitenpost. Na het laatste fluitsignaal was het voor de jeugd het veld op rennen om handtekeningen te scoren van de Heerenveenspelers.