Invicta red het net niet tegen de koploper

LEEUWARDEN – Aangezien het eerste team van Invicta afgelopen dinsdag in de wedstrijd tegen de Granaet dure punten heeft verspeeld, is elke wedstrijd voor de ploeg een finale geworden. Ook deze wedstrijd tegen Pallas, de koploper van de poule, was een hele belangrijke. Pallas staat op de eerste plaats in de poule, op 4 punten verschil van de nummer 2. Invicta daarentegen vecht nog tegen rechtstreekse degradatie.

De opstelling van Invicta was deze wedstrijd anders dan de laatste gespeelde wedstrijden. In één vak waren 2 dames afwezig. Geen Danielle Broersma, die helaas door een blessure de wedstrijd vanaf de kant moest bekijken en geen Wilma Grijpma die door ziekte afwezig was. De dames werden vervangen door oud-eerste speelsters Jettie Hoekstra en Elisabeth Visser.

In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het lekker met de ploeg uit Kollum. Door hard werken kwamen de Kollumers op een 4-0 voorsprong. Het spel was goed, het tempo lag hoog en kansen werden afgemaakt. Daarna kwam een fase waarbij het afronden minder ging, Pallas wist de korf wel te vinden. Daardoor was het toch de koploper die de rust in ging met een voorsprong van 2 doelpunten.

Ondanks de achterstand hadden de Kollumers het vertrouwen en voelden aan dat er winst te halen was in Leeuwarden. Dit bleek ook aan het begin van de tweede helft Invicta begon net zo scherp als in de eerste helft en kwam op gelijke hoogte. Hierna pakte pallas weer een kleine voorsprong en zo begon een spannend laatste kwartier van de wedstrijd. Het spel was goed, kansen werden gecreëerd maar helaas niet afgemaakt, ballen draaiden zowel bij de Kollumers als de Leeuwarders een aantal keren uit de korf. In de slotfase van de wedstrijd wist Pallas toch de korf te vinden, waardoor het verlies voor de Kollumers een feit was.

De teleurstelling was aanwezig bij de spelers, gezien het terecht was geweest als de ploeg in ieder geval 1 punt had mogen meenemen naar huis. Ondanks het verlies kan het vertrouwen, de strijdlust en het spel meegenomen worden naar de volgende wedstrijd thuis tegen de Flamingo’s. Laat de ploeg uit Kollum hetzelfde spel zien wat ze tegen Pallas speelden, dan is er een grote kans op overwinning. Een overwinning die heel hard nodig is om Lintjo onder zich te houden. Invicta hoopt jullie, vrienden, familie en overige supporters, allen te zien volgende week om 15.30 te Kollum.