Invicta verliest met 1 doelpunt verschil

KOLLUM – Nadat Invicta 2 een mooie overwinning had behaald, mocht Invicta 1 iets later dan normaal beginnen met de wedstrijd tegen Harich. Harich had acht punten uit 5 wedstrijden maar had vorige week wel verloren van Harkema. Invicta had drie punten uit vijf wedstrijden. Het waaide wel vrij hard deze middag. In de aanval begonnen Anne Jan Miedema, Arjan Kieviet, Folkje Tjalsma en Hinke Beets. In de verdediging begonnen Jarich Hiemstra, Jarich is nieuw in de ploeg en Invicta is enorm blij met deze versterking, Ruurd Meindertsma en Wilma Grijpma en Danielle Broersma.

Arjan Kieviet liet direct weer zien dat hij een goede aanvaller was en tekende voor 1 en 2 nul. Invicta zat er ondanks de wind wel lekker in en liep zelfs uit tot 4-1. Daarna stokte de machine. Harich kwam wel dichterbij en liep zelfs uit naar 4-5. Dat was balen want Invicta merkte dat er iets te halen was vandaag. In de rust werd besproken dat er iets betere afspraken moesten worden gemaakt en dat die moesten worden na gekomen.

In de tweede helft liep het scoren stroef bij beide partijen. Vooral het vak van Ruurd Meindertsma had moeite om de korf te vinden. Wilma Grijpma scoorde in dit vak een van de weinige doelpunten. De scheidsrechter Oane van der Heide floot een goede eerste helft maar de tweede helft was onduidelijker voor de spelers wat hij precies wilde. Twintig minuten voor tijd stond er 6-8 op het scorebord. Het vak van Wilma Grijpma stond toen in de aanval en dit vak kon moeilijk goede aanvallen opbouwen. Ruurd Meindertsma kon moeilijk de korf vinden vandaag en dat was in deze wedstrijd wel cruciaal. Gelukkig scoorde Jarich Hiemstra een klein kansje bij de korf twee minuten voor tijd. Invicta veroverde de bal de laatste minuut maar verspeelde de bal ook weer en kreeg dus niet de kans om toch nog een gelijk spel eruit te halen. Harich won met 7-8. Harich is een leuke ploeg maar liet vandaag ook zien dat ze in de breedte ook niet veel over hebben want Invicta kon grip krijgen op het spel van de tegenstander. Maar Invicta kwam te kort.