Sport

Strafschop bezorgt Friese Boys de overwinning tegen GSVV

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen GSVV met 2-1 gewonnen. Het winnende doelpunt werd uit een strafschop gemaakt. Een strafschop waarover de meningen na afloop verdeeld waren. De eerste kans was voor GSVV. Na een voorzet van Wijtze Laanstra kon Gerrit Jagersma inkoppen maar de bal ging voorlangs. Aan de andere kant ging een vrije trap van René de Jong eveneens voorlangs en een poging van Jelmer Bloem ging naast. Doelman Johannes van der Meer van GSVV tikte een vrije trap van Wietse van der Land uit de hoek. Na een misser in de Friese Boys-defensie kreeg Gerrit Jagersma een kans maar de bal ging naast. Na iets meer dan een half uur was het toch raak voor GSVV toen Gauke Plantinga zich vrij speelde en scoorde, 0-1. Jelmer Bloem kreeg de kans op de gelijkmaker maar de middenvelder schoot naast na een voorzet van Erik Hilboezen. Pal voor de rust werd het gelijk. Na een één-twee met Erik Hilboezen kwam Arjen Bosma vrij voor goalie Van der Meer en scoorde beheerst, 1-1.

Tien minuten na de rust ging Erik Hilboezen onderuit in het strafschopgebied en scheidsrechter Struijs uit Leeuwarden gaf een strafschop. “Ik werd door twee man in de sandwich genomen” aldus Hilboezen na afloop. “Voor mij was het een duidelijke strafschop”. Trainer David Kloosterman van GSVV deelde die mening niet. “Äls je hier een strafschop voor geeft dan kan je overal wel een strafschop voor geven. Bij iedere hoekschop wordt namelijk geduwd”.

Erik Hilboezen benutte de strafschop zelf, 2-1. Friese Boys kreeg mogelijkheden op 3-1. Marten Starkenburg schoot over en pal voor tijd schoot opnieuw Starkenburg na goed werk van Hilboezen vanaf een paar meter afstand hoog over. Voor de gasten hadden Ietze-Durk Keuning en Tjipke van der Veen met afstandsschoten geen succes. Het bleef uiteindelijk bij 2-1 voor Friese Boys.

Ïn de eerste helft hadden we met 0-2 voor kunnen staan” aldus Gerrit Jagersma van GSVV.   “Ik kreeg na een misser bij Friese Boys  een goede kans daar reken je niet op; ik wilde de bal in de verre hoek schieten maar dat mislukte. In de tweede helft zaten ze er bovenop. Vandaag hadden we echter kunnen winnen maar het zat niet mee en dat is al weken zo”.

“Qua kansen en zeker qua veldspel een verdiende overwinning” aldus Erik Hilboezen van Friese Boys. “Het creëren van kansen is een probleem voor ons. Ik scoorde en had een assist vandaag dus het rendement was goed. We hebben nog alle kans; het gat met de top is niet onoverkomelijk”.