Terechte zege Harkemase Boys in Apeldoorn

APELDOORN – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 0-1 gewonnen bij CSV Apeldoorn. Heine Uuldriks tikte na een kwartier spelen de enige treffer binnen op aangeven van Robin Huisman de Jong. Voor rust kregen beide teams voldoende kansen, na rust had Harkemase Boys de wedstrijd onder controle en lukte het CSV Apeldoorn zelden om gevaarlijk te worden. Drie verdiende punten voor de Harekieten.

Na een paar vroege (halve) kansen voor Harkemase Boys kwam de wedstrijd redelijk in evenwicht. Toen er een kwartier gespeeld was, nam Harkemase Boys het heft weer in handen. Een verraderlijk schot van Klaas Schotanus eindigde nog net naast het doel van Patrick Jansen, maar kort daarna was het wel raak. Heine Uuldriks werd op dik 30 meter van het doel onderuit gewerkt door Joost Krijns. Robin Huisman de Jong nam de vrije trap en na een lichte tikje van Uuldriks viel de bal in het doel. Een verdiende voorsprong voor Harkemase Boys.

Direct na de openingstreffer ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen via Richard van Schooten en Jasper van Oorspronk. Eerstgenoemde schoot net naast uit een rebound, nadat Renken de bal niet goed had weggewerkt. Erick Jansema greep goed in op de poging van Van Oorspronk. Daarna kreeg Harkemase Boys weer controle en hadden de gasten de wedstrijd al kunnen beslissen. Renken won zijn duel met Van Schooten rond de middenlijn, liep vervolgens langs Verstraten en Tekay en legde toen de bal terug op Bouius, die vrij stond op de penaltystip. De poging van Bouius met links ging net naast. Even later ontsnapte Bacuna aan buitenspel. Met zijn voorzet bereikte hij Uuldriks, maar de kopbal van de spits eindigde op de lat. In de laatste tien minuten voor rust kregen beide teams nog een grote kans. Jansema had weer een goede redding op een inzet van Van Oorspronk en CSV-doelman Jansen hield Bacuna van scoren.

In de tweede helft wilde CSV Apeldoorn wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg creëerde nauwelijks iets. Harkemase Boys stond goed en kwam zelden in de problemen op het zware veld. Via tegenaanvallen had Harkemase Boys de wedstrijd zelfs eerder kunnen beslissen, als de counters beter werden uitgespeeld. Nu werd Patrick Jansen bijna niet getest, maar ook Erick Jansema had na rust weinig te doen. De thuisploeg kwam niet veel verder dan pogingen van Van Oorspronk en Maarten Boeve die beide naast gingen.

Weinig mogelijkheden na rust dus, wel veel strijd van beide kanten. En scheidsrechter Karremans liet veel toe, wat ten goede kwam aan de wedstrijd. Pas in de laatste minuut, toen Marc Hoekstra een veelbelovende aanval van Harkemase Boys onderbrak door Klaas Schotanus naar de grond te werken, toonde Karremans zijn enige (gele) kaart van de wedstrijd. Omdat de marge slechts een was, bleef het spannend, maar ook in de slotfase kwam Harkemase Boys nauwelijks in de problemen. Invaller Ridouan Tabaouni was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over. Daarom bleef het bij 0-1 en nam Harkemase Boys de verdiende punten mee in de bus naar Friesland.

Ook trainer Jan Vlap vond de overwinning terecht en was vooral te spreken over de inzet van zijn ploeg. “Ik vond dat dat bij ons de laatste weken wat minder was en dat hebben we vandaag absoluut gecompenseerd. Ik ben heel tevreden over de inzet van de jongens, van de hele ploeg. Van tevoren in de bespreking heb ik gezegd dat het een heel zwaar veld was, maar wij staan er fysiek heel goed op. Dus daar was ik niet bang voor. We zijn meegegaan in de strijd en de jongens zaten aardig kapot na afloop. Maar dat moet ook en als je dan ook nog wint, dan voelt dat heel goed.” Er was wat twijfel over wie het doelpunt nou had gemaakt, maar Uuldriks wist zeker dat hij het was: “Het was een voorzet van Robin en ik raakte ‘m net aan met m’n maat 47,5, waardoor de bal binnenviel.”

Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen SVZW. De wedstrijd op De Bosk begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 17. Heine Uuldriks 0-1

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Bram Holtman, Joost Krijns (80/Jesse Hartgers), Jasper Verstraten, Burak Tekay, Marc Hoekstra, Ugur Yildirim (71/Ridouan Tabaouni), Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jasper van Oorspronk, Richard van Schooten (75/Rob Diderik)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Adams Sarkodie, Klaas Schotanus, Jordy van Wijk, Henny Bouius, Johnsen Bacuna (46/Joram Smits), Heine Uuldriks (86/Gersinio Constansia), Arton Musliu

Foto :PWFoto.nl / Harkemase Boys