WTOC andermaal onderuit tegen RWF

OUDWOUDE – Het gebeurt niet vaak dat twee ploegen elkaar in competitieverband binnen elf dagen tweemaal treffen. WTOC en RWF gebeurde het wel. Vorige week in Friesche Palen trok RWF met 2-1 aan het langste eind en zaterdagmiddag deden ze dat weer. Ze wonnen met 2-4.

1e helft

Tot aan de rust was WTOC de bovenliggende partij. Men had veelvuldig de bal en creëerde veel mogelijkheden en een aantal kansen. Helaas voor de thuisclub was de keeper van de gasten steeds een te grote sta in de weg. Net voor rust wist Erik-Jan Dijkstra toch het net te vinden; in een één tegen één situatie plaatste hij de bal keurig in de verste hoek (1-0).

2e helft

Na rust waren de rollen omgekeerd. RWF had de overhand, won veel meer duels dan in de eerste helft en, dat deden ze prima, ze benutten de kansen die ze kregen. Uit een corner zwiepte een speler van RWF de bal met zijn heup over de doellijn en even later wisten ze van dichtbij zelfs op voorsprong te komen.

WTOC bleef proberen en gaf daardoor achterin ruimte weg. RWF profiteerde daar van en maakte kort voor tijd zelfs de 1-3. Toen na 90 minuten spelen de wederom sterk spelende Sybren Bosma de 2-3 binnenschoot, gloorde er heel even hoop bij de thuisclub op misschien een punt. Dit bleek een illusie: na een diepe bal, waarin de spits duidelijk buitenspel stond (en keurig werd afgevlagd), besloot de scheidsrechter helaas anders. Zo eindigde deze wedstrijd voor WTOC weer in mineur.

Volgende week gaat WTOC op bezoek bij hoogvlieger Berlikum. In de thuiswedstrijd wist het met kunst- en vliegwerk de gasten op 0-0 te houden.