WTOC boekt belangrijke zege in Birdaard

BIRDAARD – Op een winderig sportpark in Birdaard wist WTOC na 90 minuten voetbal de zo belangrijke drie punten te pakken. Er stond een 0-4 eindstand op het scorebord en dat was een juiste afspiegeling van de wedstrijd, al moet gezegd worden dat het voetbal van beide kanten niet hoogstaand was.

1e helft

De thuisploeg liet vanaf het startsignaal het spel aan de gasten. WTOC had veel balbezit en probeerde veelal via de rechterkant kansen te creëren. Verder dan een aantal speldenprikken kwamen ze echter niet. Birdaard stond gegroepeerd te verdedigen en gaf geen grote kansen weg. Vanuit de counter probeerden ze snel uit te breken maar de WTOC defensie stond met de prima spelende Heine de Bruin als een huis. Er moest een strafschop aan te pas komen om het eerste doelpunt op het scorebord te krijgen. Een voorzet over rechts kwam op een te hoog geheven hand van een Birdaard verdediger en de scheidsrechter van dienst kon niet anders dan de elfmeter-trap toekennen. Berend Jan Prins bleef koel (0-1). Even later slalomde Tedo de Bruin door de defensie van de thuisclub; helaas miste zijn eindpass precisie. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

2e helft

De eerste tien minuten na rust waren verrassend. WTOC speelde met de harde wind in de rug en had de eerste helft met een prima gevoel afgesloten, maar het was Birdaard wat vol gas uit de kleedkamer kwam. Na een minuut of tien ging de storm liggen. Grote kansen werden niet weggegeven en WTOC kreeg weer vat op de wedstrijd. Na een uur spelen wist Berend Jan Prins zich handig vrij te spelen en hij schoot van buiten de 16 raak (0-2).

Birdaard verloor na dat doelpunt het geloof in een goede afloop en WTOC ging door met aanvallen. Na een prima actie van Tedo de Bruin zette hij jongeling Nyckele Smeding alleen voor de keeper. Smeding bleef koel en plaatste de bal in de verste hoek (0-3). Het slotakkoord was voor Jaap de Bruin. Eerst wist hij de bal van dichtbij nog te missen; een minuut later was hij vanuit een corner van dichtbij wel succesvol (0-4). Voor WTOC was de 0-4 winst een mooie opsteker. Vanaf plaats 6 tot 12 op de ranglijst is het dringen geblazen en elk punt is daarbij meegenomen.

Volgende week:

De koploper in de 3e klasse B op dit moment is Grootegast. Zij komen volgende week op bezoek in Oudwoude. In de heenwedstrijd moest WTOC met 3-1 hun meerdere erkennen in de ploeg van Johan Wardenier. De aftrap volgende week is om 14.30 uur.