WTOC gedegradeerd naar de 4e klasse

ANJUM – Na de 3-4 nederlaag vorige week in Oudwoude kwam WTOC zaterdagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel in en tegen Anjum. Hierdoor promoveert de club uit Anjum naar de 3e klasse; de WTOC-ers mogen het volgend jaar in de 4e klasse proberen.

1e helft

Het begon allemaal heel erg voortvarend voor de ploeg uit Oudwoude. Na een kwartier spelen stond er al 0-2 op het scorebord. Eerst wist Jan Smid prima raak te koppen en net daarna bleef Tedo de Bruin alleen voor de keeper uiterst koel (0-2). WTOC bleef goed voetballen en kreeg meerdere kansen om de score uit te breiden. Helaas wisten ze de 0-3 niet op het scorebord te krijgen. Net voor rust lieten ook de Anjummers even van zich spreken. Het dichtstbij was Rosier die de bal met zijn hoofd op de deklat plaatste.

2e helft

Ook in het eerste kwartier na rust ging WTOC verder met waar het gebleven was. Anjum werd onder druk gehouden en het kreeg wederom kansen om de 3e treffer te maken. Na een uur spelen nam Anjum naarmate het spel vorderde het heft over, er ontstonden meer duels op het veld en Anjum kreeg ook kansen. Eerst wist Raymond Braaksma van dichtbij te scoren en even later promoveerde Pope Bauke Holwerda een voorzet tot doelpunt. Heel WTOC protesteerde: aan de goal ging op het middenveld een handsbal vooraf.

Toch kregen de gasten ook in de 2e helft nog genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien: Nyckele Smeding schoot van dichtbij op de keeper, Berend Jan Prins raakte de lat, Erik Jan Dijkstra de paal en een vrije trap van Sybren Bosma vloog net over.

In de slotfase van de wedstrijd mochten Jan Smid en Sipke Bijlstra eerder het veld verlaten. Smid kreeg zijn 2e gele kaart en Bijlstra reageerde iets te heftig op een overtreding van de tegenstander.

Na afloop wist de voorzitter van vv Anjum het tweeluik tussen Anjum en WTOC prima te voorwoorden. De ploeg die er misschien wel het meeste recht op had, komt volgend jaar niet uit in de 3e klasse. Maar daar zal in Anjum niemand om malen. Voor WTOC is het uithuilen geblazen en in augustus opnieuw beginnen.