WTOC in slotfase voorbij ONT

OPEINDE – Voor de neutrale toeschouwers was het zaterdagmiddag een leuke wedstrijd: twee ploegen die streden voor de punten, er vielen doelpunten en er was vooral spanning in een hectische slotfase. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond er na 94 minuten spelen een 2-4 eindstand op het scorebord. Daarmee nam WTOC de drie punten mee naar huis en dat was gezien het wedstrijdbeeld terecht.

1e helft

De eerste helft speelde WTOC tegen de straffe wind in. ONT gaf de gasten de ruimte om op te bouwen en dit lukt gedurende de wedstrijd steeds beter. WTOC deed tijdens het eerste bedrijf niet onder voor de gastheren en speelde vaak brutaal op de helft van de tegenstander. De eerste grote kans was overigens voor de thuisclub. Na balverlies op het middenveld kwam ONT er razendsnel uit en in een één tegen één duel kwam keeper Geoffrie Hoiting van WTOC als winnaar uit de strijd. Bij deze grote kans bleef het ook de eerste helft voor de thuisclub. WTOC kreeg op slag van rust ook een grote kans om de score te openen: Tedo de Bruin kwam door via de rechterkant en vond Jitse Keizer in de zestien, Jitse plaatste de bal net over de goal waardoor er met de brilstand werd gerust.

2e helft

Na rust mocht WTOC met de wind in de rug voetballen. ONT kreeg de bal moeilijk van eigen helft: dat kwam niet alleen door de wind maar ook door het stevig druk zetten van WTOC. Er stond bij de gasten een team in het veld dat absoluut wou winnen en die gedachte zou zich later in de wedstrijd uitbetalen. Tegen de verhouding in kwam ONT na ongeveer een uur spelen op voorsprong. Wederom balverlies op de helft van ONT zorgde voor een snelle counter en de linkerspits van ONT bleef alleen voor de keeper koel (1-0). WTOC herstelde zich snel van deze achterstand: het bleef voetballen en kwam 10 minuten later, enigszins gelukkig, op gelijke hoogte. Een vrije trap op een meter of 35 van de goal kegelde Berend Jan Prins richting de 2e paal. De bal vloog prachtig alles en iedereen voorbij en kwam tot stilstand tegen het net (1-1).

WTOC hield in deze fase het betere van het spel, maar het leek er op dat beide teams met een puntendeling genoegen zouden nemen. Niets was minder waar. In de 85e minuut ontsnapte de spits van ONT na een vrije trap aan zijn tegenstander en hij wist voor de 2e maal het net te vinden (2-1). WTOC leek aangeslagen maar herpakte zich gelukkig. Na een pass met buitenkantje rechts van Tedo de Bruin op broer Jaap stond laatstgenoemde ineens alleen voor de keeper. Jaap tekende keurig voor de gelijkmaker in de 88e minuut. Deze gelijkmaker gaf WTOC vleugels en ze gingen in blessuretijd vol voor de winst. Een bal over de linkerkant belandde in de 16-meter van ONT. Na gerommel viel de bal op een meter of 15 van de goal voor de voeten van Berend Jan Prins. Hij kende geen genade en poeierde de bal stijf in het kruis (2-3). Toen twee minuten later Jaap de Bruin, na een prima pass van Erik-Jan Dijkstra, alleen voor de keeper weer scoorde (2-4), was de wedstrijd beslist. WTOC nam revanche voor de nederlaag in eigen huis eerder dit seizoen en gezien de wedstrijd was dat meer dan verdiend. Minnertsga komt volgende week op bezoek in Oudwoude. Aanvang: 14.30 uur