WTOC niet opgewassen tegen VIOD

DRIEZUM – Onder prima omstandigheden mocht WTOC het opnemen tegen buurman VIOD. WTOC kent een redelijke competitiestart met 4 punten uit 3 wedstrijden, VIOD daarentegen was nog puntloos.Tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat VIOD van plan was om na deze wedstrijd in ieder geval van de nul punten af te zijn. Ze speelden opportunistisch en gaven achterin door prima verdedigen weinig tot niets weg. VIOD creëerde de eerste helft een aardig veldoverwicht maar wist maar eenmaal het net te vinden. Een aanval over de linkerkant werd door de spits in de korte hoek geschoten. Er werd dan ook gerust met een 1-0 tussenstand; iets waar WTOC nog tevreden mee mocht zijn.

In de tweede helft probeerde WTOC de bakens te verzetten en had het in de beginfase ook daadwerkelijk meer de bal dan de tegenstander, maar tot kansen leidde dit niet. VIOD kwam na een uur spelen op een 2-0 voorsprong. Een bal die achter de verdediging werd gelegd belandde in niemandsland. Een grijpgrage VIOD spits maakte hier natuurlijk gebruik van en zo werd de 2-0 tussenstand een feit. De 10 minuten die volgden waren nogal verbazingwekkend. WTOC zat niet in de wedstrijd maar kwam wel op 2-2. Jaap de Bruin creëerde zelf tweemaal een scoringskans en maakte deze ook zeer bekwaam af. Op dat moment leek VIOD rijp voor de sloop en WTOC drong aan. Deze fase duurde helaas maar kort, uit een diepe bal wist VIOD de bal over de uitkomende keeper van WTOC te plaatsen: 3-2. In de laatste fase liep VIOD uit naar 4-2 en kreeg het nog een aantal kansen om de score uit te breiden. Het was aan de onzorgvuldigheid van de VIOD-voorhoede en de reddingen van de WTOC keeper te danken dat het bij 4-2 bleef. WTOC dient de komende week zijn rug te rechten; volgende week wacht namelijk de uitwedstrijd tegen VC Trynwalden.