WTOC overtuigend langs Birdaard

OUDWOUDE – In een doelpuntrijk treffen wist WTOC de punten thuis te houden tegen Birdaard. Voor WTOC was het de tweede opeenvolgende zege; de Birdaarders blijven puntloos. Na 90 minuten ging de drietoon over sportpark De Wygeast en stond er een 6-1 uitslag op het scorebord.Vooraf werd al duidelijk dat Birdaard een aantal bepalende spelers moest missen door blessures en ziekte. Ze kwamen daardoor gehavend aan de start. WTOC daarentegen kon op volle oorlogssterkte aantreden.

De eerste helft begon voortvarend voor de thuisclub. De gasten werden snel vastgezet en er werden ook kansen afgedwongen. Deze werden helaas niet omgezet in goals: of de afronding liet te wensen over of de keeper bleek een te grote sta in de weg. Positief was wel dat er niks werd weggegeven. Na een half uur wist dan eindelijk Jilles Bosma de ban te breken. Een hard schot via de lat en toen de paal van Tedo de Bruin kwam bij de middelste van de Bosma-boys terecht en hij kende geen genade: 1-0. Wie had gedacht en gehoopt dat WTOC nu door zou drukken kwam bedrogen uit. WTOC leek achterover te leunen en dat werd direct afgestraft. Een diepe bal kwam achter de laatste linie van de thuisclub terecht en Hidde Kingma van de gasten was net iets eerder bij de bal dan de verdediger en de keeper van WTOC en hij kopte de bal in de goal. (1-1). Bij deze actie kwam Kingma helaas wel in botsing met de keeper, waardoor hij noodgedwongen het veld moest verlaten met een vervelende hoofdblessure. Na een korte onderbreking nam WTOC het heft weer in handen en middels een prima actie van Sybren Bosma wist de thuisploeg voor de theepauze weer op voorsprong te komen. Na een keurige dribbel door het hart van de defensie wist hij de keeper te passeren (2-1).

Na rust oogde WTOC gretiger en scherper. Passes kwamen weer aan en de organisatie stond goed. In korte tijd werd er tweemaal gescoord. Een afgeslagen bal kwam buiten de 16-meter voor de voeten van Tedo de Bruin en hij plaatste de bal met een prima wreeftrap achter de doelman (3-1). Toen even later Jaap de Bruin uit een corner de 4-1 binnen knikte, was de overwinning eigenlijk binnen. Dit tweemaal scoren in korte tijd beviel de thuisclub wel, want het kunststukje wisten ze tussen de 75e en 80e minuut te herhalen. Weer was het Tedo de Bruin die na een knappe solo de bal over de doelman wist te wippen (5-1). Het slotakkoord was voor Jaap de Bruin. Na een diepe bal waarbij de keeper van Birdaard buiten de 16 de bal pardoes in de voeten van Jaap schoof, retourneerde hij de bal van een meter of 30 met een fraaie boog in de goal (6-1).

Na 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en mocht WTOC weer drie punten bijschrijven. Met 10 punten uit 6 wedstrijden schaart WTOC zich in het linker rijtje. Een mooie positie, maar de komende tegenstanders in de 3e klasse B (Grootegast en ONT) mogen tot de zwaargewichten worden gerekend.