WTOC ziet goede reeks gestopt in Leens

LEENS – WTOC moest afgelopen zaterdag naar Leens om daar tegen de plaatselijke trots FC Leo aan te treden. Deze tegenstander had in de eerste drie partijen nog geen punten kunnen verzamelen en dus kon WTOC een getergde tegenstander verwachten. Er ontspon zich dan ook een wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal. De gelukkigste was deze zaterdag de thuisclub en daarmee moest WTOC haar eerste verlies incasseren.

In de beginfase had WTOC veel moeite met het recht toe recht aan voetbal van FC Leo en haar keeper Fokke Zijlstra zag een paar ballen gevaarlijk voor zijn doel langsgaan, maar hoefde niet in te grijpen. Na een kwartier wist het team van Martin Brandsma meer vat te krijgen en ging het spel heen en weer. Schoten van Berend Jan Prins mistten precisie en een poging van Jilles Bosma eindigde aan de verkeerde kant van de winkelhaak. Toch leek net als vorige week het openingsdoelpunt vlak voor de rust te vallen. Berend Jan Prins werd gehaakt in de zestien en de toegekende penalty was het gevolg. De aanvoerder zag zijn inzet echter gestopt door de FC Leo doelman en zo bleef de 0-0 op het scorebord.

Na de rust kwam WTOC beter uit de kleedkamer. Het wist FC Leo op eigen helft vast te zetten en het was wachten op de 0-1. Jaap de Bruin leek te scoren, maar zag zijn inzet overgaan, maar veelal duurde het net te lang voordat er daadwerkelijk geschoten werd. Jilles Bosma kwam twee kee goed door over de linkerkant, maar zijn voorzet kon niet door de gebroeders de Bruin afgedrukt worden. En als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Via een carambole werd Fokke Zijlstra door een inzet vanaf de zestien verslagen. Met nog tien minuten op de klokken ging WTOC alles of niks spelen. Het leek nog een punt op te leveren, maar Jaap de Bruin zag zijn inzet miraculeus gered worden door de FC Leo doelman, die daarmee de titel man van de wedstrijd kon opstrijken en WTOC met nul punten naar huis stuurde..Daarmee moest de eerste nederlaag in een officiële wedstrijd voor dit nieuwe seizoen geïncasseerd worden.