Zwaagwesteinde maatje te groot voor WTOC

DE WESTEREEN – Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van WTOC aantreden in en tegen Zwaagwesteinde. Vorige week wist Zwaagwesteinde drie punten mee te nemen uit Trynwalden; WTOC snoepte een punt af van Berlikum. De start van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisclub. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd, maar alle duels op het veld werden wel gewonnen. En zoals iedereen weet scheelt dat vaak een slok op een borrel. Ze wisten dan ook binnen 20 minuten tweemaal te scoren. Eerst via een prachtige vrije trap die in de kruising zeilde, de tweede goal werd binnengekopt uit een corner bij de eerste paal. WTOC was niet goed bij de les en stond binnen no-time 2-0 achter. Vanaf dat moment ging WTOC één op één spelen en vochten ze zich terug in de wedstrijd. Van goed voetbal was in die fase van beide kanten weinig sprake meer, maar WTOC liet zich nu ook op de helft van Zwaagwesteinde zien. De eerste de beste kans die Sybren Bosma zelf creëerde, belande in de goal en zo was de aansluitingstreffer een feit. Zwaagwesteinde schrok hier duidelijk van en WTOC kreeg over de rechterkant nog een dot van een kans. Helaas strandde deze in het zicht van de haven.

De start van de 2e helft was duidelijk voor WTOC. Eerst kreeg Tedo de Bruin, na een goede actie van Jilles Bosma, een vrije schietkans: hij schoot via de vingertoppen van de keeper over. Uit de corner die volgde wist Sipke Bijlstra de bal richting goal te sturen; helaas voor WTOC stond er een verdediger op de lijn die de bal nog weg kon werken. In plaats van 2-2 kwam een aantal minuten later de 3-1 op het bord. De sterke spits van Zwaagwesteinde zocht zijn goede linker en wist van buiten de 16 keeper Geoffrie Hoiting voor de 3e maal te passeren. Na dit doelpunt was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. WTOC was van goede wil maar kwam niet meer tot uitgespeelde kansen. Zwaagwesteinde kreeg nog wel een handvol kansen maar het was aan de keeper van de gasten te danken dat de 3-1 tussenstand ook de eindstand werd.

Volgende week wacht voor WTOC de thuiswedstrijd tegen Dokkum, aanvang 14.30 uur.