Verlies voor Invicta/Frigro 1

KOLLUM – Afgelopen zaterdagavond in de van der Bij-hal  stond de 2de thuis wedstrijd voor Invicta/Frigro 1 op het programma. Op deze wedstrijd was weer veel publiek op afgekomen, daarvoor onze dank! Rond half 7 trachtten de pupillen van de week, Teije en Rosalie de wedstrijdbal voor de eerste maal door de korf te gooien! Waarna de wedstrijd onder leiding van de heer Brouwer startte. De Pruttelpot-formatie begon de wedstrijd met de inmiddels vertrouwde 8 spelers tegen KV. Elburg, dit team dat op het veld 1ste klas speelt, is fysiek erg sterk en speelde het spel ook slim. Nadat we vorige week toch korfbal les hadden gekregen van de Parabool waren we iets huiverig voor een 1e klasser. Maar in het begin van de wedstrijd lieten we niet over ons heen lopen en na 15 minuten stond het dan ook 5-5. Daarna stagneerde het scoren wat van beide kanten. Maar 5 minuten voor rust pakten de teams de draad weer op en kwamen we steeds terug van 2 doelpunten achterstand door onder andere de zeer goed spelende Silva van der Laan. We gingen uiteindelijk de rust in met een 8-10 achterstand.

Na in de rust onze mandarijnen-doping naar binnen te hebben gewerkt, begonnen we vol goede moed aan de 2de helft met de gedachte dat we toch voor de punten speelden vandaag. En dit was ook niet onterecht want we kwamen in de eerste 10 minuten van de 2de helft tot 11-12. Helaas konden we dit niet vervolgen en liep Elburg uit naar een verschil van 3 doelpunten. En al hoewel we nog probeerden om terug te komen, mocht niks baten en verloren we de wedstrijd uiteindelijk met 16-20. Helaas konden we deze wedstrijd niet winnen, maar we mogen toch trots zijn dat we zo’n team dat ervarener is, toch goed weerstand konden bieden.

Volgende week spelen we in Emmeloord en daar treffen we een tegenstander met evenveel punten als ons en dan hopen we daar onze punten te verdubbelen. Alle steun is dan daar ook weer welkom!