Aanhaken of afhaken

Geplaatst op 4 maart 2012 om 12:09 | In de categorie:

DRACHTERCOMPAGNIE  Aanvoerder Iwan Agema was zaterdagmiddag kort van stof: aanhaken of afhaken. Deze tekst hoefde geen uitleg. Om aan te haken moest ‘Troch Freonskip Sterk’ (later in het verslag TFS) verslagen worden, dit gebeurde ook. Bert Jager en Wouter Broers, hadden de middag van hun leven. Broers met 5 assist en Jager met drie goals. Ook de 17-jarige Sander Wilpstra had na afloop wel een biertje verdiend, dit omdat hij zijn eerste competitiegoal voor het vlaggenschip maakte.

De Lauwers begon goed aan de wedstrijd er werd snel druk naar voren gezet. Dit resulteerde in een aantal corners wat echter geen gevaar op leverde. Het was Sander Wilpstra die de wedstrijd van de brilstand haalt. Na een mooie bal van Wouter Broers is het de jongeling die de 0-1 binnen schiet. Niet veel later voorkomt keeper Harry Agema de 1-1, dit door de bal met de voeten te pareren. Het spel golft vervolgens op en neer, waarbij de Lauwers het meeste balbezit heeft. Het is dan ook verdiend wanneer Sipke Vellenga aantekent voor de 0-2. Hij werkt vanaf de zestien meter beheerst af. Hierop volgt een fase waarin er voor beide teams een treffer in zat, deze valt niet. Als iedereen al denkt aan de rust, is het Broers die twee man in de zestien meter passeert. Als hij vlak voor de doelman staat gunt hij de bal aan Bert Jager die de bal binnen schiet; 0-3.

Na rust is het snel duidelijk dat de Lauwers meer wil en TFS zich beperkt tot verdedigen. Het is dan ook Wouter Broers die de 0-4 maakt of was het een eigen goal? Kort daarop maakt Hedman Vellenga de 0-5, dit uit een vrije trap vanaf de vijfmeter lijn. Deze kwam tot stand doordat de keeper een terugspeelbal zou hebben gepakt. Deze goal betekende dat de gebroeders Vellenga na John en Wesley Verhoek (begin dit seizoen namens ADO de Haag) het presteerden om in één wedstrijd te scoren. Hierop volgde een korte onderbreking, dit doordat een speler van TFS het nodig vond om de scheidsrechter meerdere malen te beledigen. De ploegen gingen de kleedkamer in. Eenmaal in de kleedkamer was het nog steeds niet duidelijk waarom de speler van TFS na het toekennen van de vrije trap (in het voordeel van de thuisploeg) de goed leidende scheidsechter uitschold. Na de korte onderbreking was het Jager die na een prima assist van Broers de 0-6 maakte. Ook de 0-7 was van de Bakker uit Grijpskerk, dit keer op aangeven van Albert Jan Zijlstra. Zijlstra die weer bikkelde voor twee, maakte zelf de laatste van de middag; 0-8.

De Lauwers herovert de derde plek, omdat Kootstertille vanmiddag met 2-1 verloor van Harkema-Opeinde. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent ODV uit Wijnjewoude.

 

Verslag: Hedman Vellenga

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *