‘Munnekezijl in Dickenssferen’

Geplaatst op 15 december 2018 om 16:00 | In de categorie:


MUNNEKEZIJL – Charles Dickenssfeer in Munnekezijl, gemeente Kollumerland c.a. Deze wordt gehouden op zaterdag 15 december. Begint om 16.00u en duurt tot 21.00 u en is vrij toegankelijk.

Er is een doorlopend programma in het teken van de geschiedenis van Munnekezijl in het centrum van Munnekezijl, gelegen tussen de molen, de kerken, het dorpshuis en de brug De Schans.

Om 16.30 uur wordt bij De Schans een geschenk onthult door burgemeester Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. Om 17.00 uur wordt op het Marktplein de opening en het startsein gegeven door de Munnekezijlster dagburgemeester. Geniet van de muziek, de figuranten, de ambachtslieden en de verschillende acts van het straattheater. Alles in de sfeer van Charles Dickens.

Enkele belangrijke locaties:

  • In de Hervormde kerk wordt een bruiloft in stijl opgevoerd, om 18.30u en om 19.30 uur
  • In de Gereformeerde kerk worden kerstgroen stukjes verkocht
  • De molen is open en er wordt meel verkocht.
  • Bij het Marktplein kunt u tegen een vergoeding op de foto, gemaakt door een Victoriaanse fotograaf.
  • Op het Marktplein is het gezellig vertoeven, o.a. varken aan spit, snert, warme broodjes te verkrijgen.
  • Een fotoroute met verhalenvertellers
  • Ook de school met oud Hollandsche spelletjes en het dorpshuis met oude foto´s en filmmateriaal zijn open
  • Het geheel wordt opgeluisterd door klanken van muziek en zangstemmen

 

Het doel om deze dag in Munnekezijl te organiseren is gekomen door het feit dat wij afscheid nemen van de gemeente Kollumerland c.a. Deze dag is door en voor de inwoners van Munnekezijl tot stand gebracht. Een belangrijke factor is het samenwerken tussen jong en oud en het overbrengen van een stukje geschiedenis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van o.a. de eigen verenigingen/clubs/school/kerken etc. en de inwoners van Munnekezijl. “Ook zijn wij erg blij met de bijdrage die wij krijgen van de Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds en het SNS Fonds”, aldus Jan Theunis Zuidema de voorzitter van Plaatselijk Belang Munnekezijl.

Nieuwsgierig? Kom zaterdag 15 december langs in Munnekezijl. Het centrum ligt gelegen aan de Zijlstraat 2. Volg onze parkeerinstructies.                                   U komt toch ook?

Bekijk ook onze Facebookpagina: ´Munnekezijl in Dickens sferen´


Bekijk hieronder de locatie op Google Maps:
Kaart niet beschikbaar

Reageren is uitgeschakeld.