ASC effectiever dan De Lauwers

Geplaatst op 25 februari 2012 om 20:07 | In de categorie:

WARFSTERMOLEN Doordat de B’s van de Lauwers een belangrijke bekerwedstrijd hadden (deze werd gewonnen na het nemen van strafschoppen), kon trainer Auke Doornbosch niet beschikken over een aantal talentvolle B-junioren. Menno van der Veen en Andre van der Heide vulden de selectie aan, overigens groot compliment hiervoor!! Zoals gezegd was de Lauwers niet op volle sterke, zo misten aanvoerder Peter Zijlstra en Sipke Vellenga door blessures.

De Lauwers kwam na 5 minuten voor, dit na een prima steekbal van Luit Zuidersma, die Wouter Broers keihard tegen de touwen schoot.

Hierna volgde een fase waarin de Lauwers heer en meester was, ASC stelde hier weinig tot niets tegen over behalve het uitdelen van harde overtredingen. Het was dan ook geheel onverwachts dat ASC langs zij kwam, Han Zwart profiteerde van een veel te korte terugspeelbal. In de 35ste minuut deed zich een zeer opmerkelijk moment voor, het was wederom spits Han Zwart die van zich deed spreken. Deze keer echter van een zeer negatieve kant, Zwart schopte na in een verloren duel van Robert Ozinga. Het opmerkelijke was dat de scheidsrechter die op 5 meter van het incident stond het feit bestrafte met geel. 10 minuten voor rust was het wederom dezelfde spits die de 2-1 maakt, dit na een lob over keeper Harry Agema.

Na rust was het De Lauwers wat probeerde te voetballen. ASC ging verder met één spits, Jan Bouius zakte een aantal linies om de voorsprong te verdedigen. De Lauwers probeerde het wel maar kon mede door goed verdedigend werk van oud-de Lauwers speler Cornelis Calma weinig mogelijkheden creëren. Tamme de Boer gooide uiteindelijk de wedstrijd op slot, dit door een lage schuiver over de grond; 3-1. De Lauwers trainer Auke Doornbosch was na de wedstrijd reëel, we gaven twee van de drie goals weg. Hierdoor werd ASC in het zadel geholpen. Volgende week is de uitwedstrijd tegen TFS uit Drachtster Compagnie, daar moeten de blauw witten zich zien te herstellen.

Opstelling:

Harry Agema; Robert Ozinga, Luit Zuidersma, Hedman Vellenga en Wiebe Zuidersma; Iwan Agema, Josbert Timersma, Albert Jan Zijlstra; Bert Jager, Jacob Grijpma en Wouter Broers;

Wissels: André van der Heide en Menno van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *