Beloning uitgeloofd voor gouden tip zaak Michael de Vrieze

Geplaatst op 31 mei 2012 om 09:45 | In de categorie: , ,

LEEUWARDEN De hoofdofficier van justitie in Leeuwarden looft een beloning van € 10.000,– uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de zaak van Michael Karel de Vrieze uit het Friese Burum.

Vermissing
De Vrieze wordt sinds 10 april 2010 vermist. De politie houdt er sterk rekening mee dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Inmiddels is een verdachte aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag op De Vrieze. Het onderzoek is in volle gang, maar het lichaam van De Vrieze is nog niet gevonden. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer weten over dit misdrijf en die weten waar het lichaam van Michael de Vrieze is.
Grootschalig onderzoek
Al vrij snel na de start van het onderzoek naar de vermissing van De Vrieze werd rekening gehouden met een ernstig misdrijf. Kort na de aangifte werd om die reden een TGO in het leven geroepen. Uit het daarop volgende onderzoek van de politie kon worden afgeleid dat De Vrieze vermoedelijk in een woning in Groningen aan de Jupiterstraat om het leven is gebracht.

Dit betrof de woning van een vriendin van het slachtoffer. De 35-jarige Turkse man, die destijds ook in deze woning verbleef, is op 28 maart 2012 aangehouden. Deze verdachte was op 21 april 2010, kort na de vermissing van De Vrieze, naar Turkije gereisd en kon om die reden niet eerder worden aangehouden. Medio 2010 werd een Europees Aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd tegen de verdachte. Kort daarop werd het EAB omgezet naar een internationale signalering in verband met de aanhouding en uitlevering aan Nederland. Op basis van deze internationale signalering werd de verdachte op 12 december 2011 aangehouden in Moskou. Hij wordt nu gehoord door de Friese politie.

Tips
Mensen die iets over dit misdrijf weten worden verzocht contact op te nemen met de politie. De persoon die de politie de tip aanlevert die leidt tot de vondst van het lichaam van Michael Karel de Vrieze of informatie geeft dat van doorslaggevend belang is voor het onderzoek, kan aanspraak maken op de beloning van € 10.000,–. Mensen met relevante informatie kunnen zich op verschillende manieren melden bij de politie:
§ via de landelijke Criminele Inlichtingeneenheid (NCIE) 070 – 3458999
§ via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)
§ via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis)
§ persoonlijk bij een politiebureau in uw buurt
§ via een ‘direct message’ in Twitter @voorlichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *