College Kollumerland aan de slag tijdens NL Doet

Geplaatst op 5 maart 2012 om 17:00 | In de categorie:

KOLLUM  Aan het begin van de lente, op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart a.s., staat heel Nederland weer in het teken van NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet laat het belang van vrijwilligers zien en zet het vrijwilligerswerk deze dag volop in de schijnwerpers. In de gemeente Kollumerland c.a. blijven al die vrijwilligers niet achter bij de rest van Nederland en doen met tal van klussen mee.

 

De gemeente steunt deze vrijwilligersactie en het voltallige college van burgemeester en wethouders geeft het goede voorbeeld door dit weekend ook de handen uit de mouwen te steken. Burgemeester Bearn Bilker en wethouder Rik Schaafstal gaan vrijdag 16 maart vanaf 10.00 uur samen aan de slag in Meckama State te Kollum. De burgemeester vertelt over de Oranjes en zal met wethouder Schaafstal de vrijwilligers assisteren bij het schenken van koffie aan de bewoners.

 

Zaterdag assisteren de wethouders Jelle Boerema en Hilbrand Visser de vrijwilligers die met een groep bewoners van Talant het Ot & Sien museum in Surhuisterveen gaan bezoeken. Zij keren 100 jaar terug in de tijd en herbeleven de wereld zoals die er toen uitzag. Allemaal zinvol vrijwilligerswerk dat de samenleving leuker maakt.  De start is om 10.00 uur met koffie bij Talant, Eskesstraat 22a te Kollum, om 10.30 uur vertrekt de groep naar het Ot & Sien museum in Surhuisterveen voor de rondleiding.

 

NL Doet roept iedereen op om daar waar het nodig is een dag de handen uit de mouwen te steken. In de hele gemeente Kollumerland c.a. zijn leuke klussen te doen, zoals het opknappen van de speeltoestellen in Warfstermolen, het verbeteren van de ingang van de school in Kollumerpomp of het schoonmaken van de molen Tochmaland in Kollum. Dit is slechts een kleine greep uit het groot aanbod van klussen. Zie voor alle klussen in Kollumerland op www.nldoet.nl of op www.vrijwilligerskollumerland.nl, de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Kollumerland. Tussen al deze klussen vindt u vast en zeker een leuke klus om samen met uw collega’s, sportclub, familie of vrienden uit te voeren.

Doe mee!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *