Diverse verkeerscontroles

Geplaatst op 17 februari 2012 om 09:48 | In de categorie:

FRYSLAN   De politie heeft donderdag op diverse locaties in de provincie verkeerscontroles gehouden. Zo werden in Bolsward bromfietsen gecontroleerd.
Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat zijn bromfiets te veel vermogen had. De brommer haalde namelijk een snelheid van 61 kilometer per uur op de rollentestbank.

Tijdens de controle kregen ook nog drie automobilisten een bekeuring, waarvan één voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, één voor het niet dragen van de autogordel en één voor het inhalen over een doorgetrokken streep. Op de Lauwersseewei in Dokkum werd eveneens een verkeerscontrole gehouden. De agenten deelden slecht één bekeuring uit voor het niet dragen van de autogordel. Alle overige gecontroleerde automobilisten hadden de zaken goed voor elkaar.

In Heerenveen werd op de K.R. Postraat gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht. Vier automobilisten kregen hiervoor een bekeuring. Vervolgens verplaatste de controle zich naar de Mercurius in Heerenveen. Daar werd met behulp van een lasergun op snelheid gecontroleerd. Vijf automobilisten kregen een bekeuring voor te snel rijden. Ook in Leeuwarden werd het verkeer gecontroleerd. Hier schreven agenten drie bekeuringen uit voor het niet handsfree bellen, door rood rijden en te snel rijden. Tenslotte werd nog op Terschelling gecontroleerd. Het accent van de controle op het eiland lag op het rijden onder invloed en het dragen van de autogordel. Er werden geen overtredingen constateert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *