Flamingo’s deelt de lakens uit tegen Westergo!

Geplaatst op 21 februari 2012 om 14:27 | In de categorie:

BUITENPOST  In de strijd om het kampioenschap naar de tweede klasse heeft de equipe uit Buitenpost een belangrijke slag geslagen. De Buitenposters stonden samen met de Bolswarders aan kop in de 3e klas, de onderlinge confrontatie in een volgestroomde sporthal de ‘’Houtmoune’’ zou uitmaken wie alleen aan kop zou gaan. In de uitwedstrijd werd Flamingo’s verrast en geklopt met 16-14, er stond dus nog een rekening open!

Om 19.30 uur opende scheidsrechter P. Hoogerman de wedstrijd, de Bouwbedrijf Tamminga formatie ging scherp van start, er werden goede aanvallen opgezet en de opnieuw vader geworden André Bosma opende de score door een toegekende strafworp. Hierna werden opgelegde kansen gemist, dit gaf Westergo de gelegenheid te scoren en op gelijke hoogte te komen. Flamingo’s gesteund door massaal toegestroomde supporters zorgde met verzorgd korfbal voor een aantrekkelijke wedstrijd, door doelpunten van Harold Piersma en André Bosma werd er met 5-2 afstand genomen van Westergo. De gasten uit Bolsward wisten nog wel terug te komen maar met een stand van 9-5 werd de kleedkamer opgezocht.

In begin tweede helft werd er rommelig gekorfbald, opgelegde kansen werden niet benut wat leidde tot een hectische fase waaruit Westergo wist te scoren, maar door een uitstekend spelende Menno Schaafsma en een mooi afstandschot van Anneke Broekhuizen werd de marge weer terug gebracht tot vier, 10-6. De tweede helft bleef Flamingo’s de bovenliggende partij en is de voorsprong niet meer in gevaar geweest. Het publiek kreeg een mooie tweede helft voorgeschoteld waar een gemotiveerd Flamingo’s de lakens uit deelde, lange aanvallen werden veelal met een goal afgerond. De laatste 5 minuten liet het publiek dit ook blijken door voor een constante staande ovatie te zorgen. Bij de stand 17-7 floot de goed leidende scheidsrechter P.Hoogerman de sportieve wedstrijd tegen Westergo af.

Door deze overwinning staat Flamingo’s alleen aan kop, de lastige uitwedstrijd 10 maart tegen Harich in Balk zal alles beslissend worden voor het kampioenschap, de Buitenposters hebben aan 1 punt genoeg voor het kampioenschap.

De Buitenposter goals werden gemaakt door: André Bosma 7, Harold Piersma 6, Anneke Broekhuizen 2, Sjoukje Attema, Janco Slingerland beide 1.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *