Gevarieerde open dag van muziekschool de Wâldsang

Geplaatst op 15 mei 2012 om 04:35 | In de categorie: ,

BUITENPOST  Tijdens de jaarlijkse open dag, afgelopen zaterdag, presenteerde streekmuziekschool de Wâldsang haar lesmogelijkheden voor het nieuwe cursusjaar. Het was een komen en gaan van geïnteresseerde leerlingen en hun ouders in de leslocaties in Buitenpost en Burgum. Naast het reguliere aanbod presenteerde de muziekschool er bovendien haar eerste “Meer met muziek-agenda”. Met de hierin opgenomen extra activiteiten wordt een nog bredere doelgroep aangesproken.

Wie zaterdag langs genoemde locaties liep, kan de open dag niet ontgaan zijn. Want buiten al werden bezoekers ontvangen met demonstraties door leerlingen en docenten. Eenmaal binnen konden instrumenten worden uitgeprobeerd. En dan bleek het een hele toer om een mooie toon uit een dwarsfluit te halen of om net die juiste snaar aan te slaan. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme werd doorgegaan naar een volgend instrument. De uitprobeerlessen en de vele demonstraties gaven een goed beeld van het uitgebreide lesaanbod. ‘Maar de keuze voor een instrument is toch ook wel moeilijk’, zuchtte een meisje die net een accordeon had uitgeprobeerd. ‘Er is zoveel leuks’. ‘En in zo’n popbandje spelen lijkt me ook wel gaaf’ volgens een jongen die zojuist voor het eerst op een elektrische gitaar had gespeeld.

Meer met muziek

Voor volwassenen  lag er de “Meer met muziek-agenda”. Een overzicht vol extra workshops en cursussen. Gewoon, omdat muziek leuk is. Om te maken, om te beluisteren en om meer vanaf te weten. Zo bevat de agenda ondermeer kennismakingscursussen op saxofoon en trekzak, opfriscursussen voor pianisten en fluitisten die jaren niet meer gespeeld hebben, een cursus luisteren naar klassieke muziek, dirigeren en begeleiden met akkoorden. De brochure met het volledige overzicht

ligt o.a. bij bibliotheken en is aan te vragen bij de muziekschool. En is uiteraard te vinden op de geheel vernieuwde website www.muziekschooldewaldsang.nl.

Terwijl het lopende cursusjaar nog volop gaande is, staat de Wâldsang ook al klaar voor het volgende.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *