Hennepplantages ontmanteld in Leeuwarden en Oudwoude

Geplaatst op 10 mei 2012 om 09:08 | In de categorie: , , ,

LEEUWARDEN/OUDWOUDE   De politie heeft woensdag na tips een onderzoek ingesteld in een woning aan de Aldlansdyk en de Schieringerweg in Leeuwarden. Het vermoeden bestond dat in beide panden een hennepkwekerij aanwezig was. In de woonkamer van de woning aan de Aldlansdyk werd een kweektent aangetroffen met daarin 105 planten.

Deze planten en de aanwezige apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de kweker. In de woning aan de Schieringerweg werd een hennepkwekerij aangetroffen met 69 planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De bewoner 46-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

In Oudwoude werd bij controle van woningen die gesloopt zouden worden, op de zolder in een woning aan de Jan Binneswei een pas gerooide hennepkwekerij aangetroffen. Ook hier werden de 70 stekjes en de aanwezige apparatuur in beslag genomen en vernietigd en is een onderzoek naar de kweker ingesteld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *