INVICTA 2 STOOMT OP NAAR 3E PLAATS

Geplaatst op 19 februari 2012 om 21:56 | In de categorie:

KOLLUM Na de minder goede wedstrijd tegen De Waterpoort 2 van vorige week moest Invicta 2 zaterdag aantreden tegen Ritola 2 uit Zuidlaren. Sijke de Vries speelde mee in de basis voor Klaske de Boer, die bij het eerste meespeelde De Pruttelpot-formatie wilde natuurlijk graag de punten in eigen huis houden en laten zien dat het verlies in Sneek een incident was..
De eerste helft leek het hier helemaal niet op, want met name het eerste aanvalsvak draaide aanvallend zeer stroef. Er waren veel plaatsfouten en er werden weinig kansen gecreëerd. Hierdoor kwam Ritola met 2-0 voor, maar gelukkig brak Folkje Tjalsma met 2 mooie doelpunten de ban na 10 minuten. Na de 2-2 werd het ook 3-3 door een kansje van Grietina Solle, maar toch bleef het spel in aanvallend opzicht ver onder de maat. Verdedigend was de scherpte er wel, maar Ritola wist toch nog 2 keer te scoren en zo brak de rust aan bij 5-3.
Coach Bart de Vries probeerde het team in de rust weer op scherp te zetten, maar dit leek in het begin nog niet z’n vruchten af te werpen. Het spel werd wel iets beter, maar het scoren bleef een probleem en Ritola liep zelfs uit naar 7-3. Met nog 20 minuten te spelen leek een nederlaag in de maak, maar gelukkig wist Invicta zich toch nog op tijd te hervinden. De achterstand werd binnen 10 minuten omgebogen in een 8-7 voorsprong en Invicta had weer alle vertrouwen in een goede afloop. Harmke de Vries en Bernard Kamperman waren ondertussen in het veld gekomen voor Grietina Solle en Anne Jan Miedema. Het publiek ging achter het team staan en de slotfase was weer zeer spannend, zoals eigenlijk alle wedstrijden dit seizoen. Ritola kwam nog twee keer langszij, maar op 9-9 maakt David van Dusschoten van afstand de 10-9 met nog 2 minuten te spelen. Ritola had nog 2 heren ingebracht om het verschil te maken, maar Invicta speelde de wedstrijd goed uit en de stand veranderde niet meer.
Weer een spannende wedstrijd en door deze overwinning staat Invicta 2 nu op een gedeelde derde plaats samen met Ritola 2. Een zeer goed resultaat, waar bij het begin van de competitie direct voor getekend was. Nu eerst 2 weekenden geen wedstrijd, waarna Tietjerk 2 op 10 maart de laatste tegenstander is in dit zaalseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *