Kindervoorstelling ITHAKA in de kas van De Kruidhof

Geplaatst op 29 mei 2012 om 15:56 | In de categorie: ,

BUITENPOST Op 24 juni en 15 juli 2012 organiseert De Kruidhof een meespeelvoorstelling door verhalenvertelster Baukje Fennema van Ithaka voor kinderen in de kas van De Kruidhof.

Verhalenvertelster Baukje Fennema van theater ITHAKA vertelt en een aantal kinderen uit het publiek beelden het verhaal uit. Voor de kostuums van de kinderen wordt gezorgd. Hierdoor ontstaat een prachtige voorstelling!

 

Het programma is als volgt:

 

Op 24 juni 2012 : ‘Het kind van de Ooievaar.’

Fokel en Falko hebben verdriet. Ze zijn nu al zeven jaar getrouwd en nog steeds hebben ze geen kindje. Ze praten bijna niet meer met elkaar. Hun verdriet is te groot. Ze hebben geen woorden meer om elkaar op te beuren…..

Ten einde raad gaat Fokel naar ‘de brenger van geluk’, meneer Ooievaar. Misschien kan híj haar helpen. En dan lijkt alles goed te komen. Meneer Ooievaar schenkt Fokel een ei, waar een prachtig kindje uit komt! Fokel en Falko noemen haar Sinne-Strieltsje, omdat ze straalt als een zomerdag in augustus….

Maar dan komt door een raar misverstand een einde aan hun geluk…Wil je weten welk misverstand? En hoe dat afloopt? Kom dan gauw kijken op 24 juni en we beloven je dat alles goed komt!

!

Op 15 juli: ‘Ludo en de huilende rivier.’

Mare Takke is verhalenvertelster en meestal doet ze dat in haar eigen herberg ‘DE ZOETE INVAL’. Op de dag dat de kinderen (het publiek) aankomen, heeft ze net een nieuw verhaal verzonnen. Op het plein staat ze fier te zingen, opdat een ieder die avond bij haar aan tafel komt om lekker te eten, maar ook om te luisteren naar haar kers-verse verhaal.

En dan begint Mare Takke te vertellen. Over een dappere ridder Ludo, die op een goede dag op weg gaat om zijn tweelingzus te redden. Over een Witte Vrouw die steeds zijn pad kruist, als hij het moeilijk heeft. En over de huilende rivier, die het niet goed met hem vóór heeft…… Terwijl Mare vertelt, hangt iedereen aan haar lippen. En je ziet het gewoon voor je, want haar gasten ( de meespeelkinderen!) beelden de mysterieuze lotgevallen van ridder Ludo, lustig uit!

 

Informatie en reserveren
Beide voorstellingen beginnen om 14.30 uur en duren ongeveer een uur. De kosten zijn € 5,00 per persoon inclusief de entree voor De kruidhof en onze grote educatieve kinderspeeltuin. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Reserveren is gewenst want: vol=vol. Dit kan via info@dekruidhof.nl. Op de dag zelf kan aan de kassa worden betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *