Kollum wint Allert Pol 5 x 5 toernooi

Geplaatst op 9 juni 2012 om 17:35 | In de categorie: , ,

GERKESKLOOSTER Afgelopen week vond in Gerkesklooster het Allert Pol 5 x 5 toernooi plaats. 20 ploegen uit de regio gingen de strijd aan en gingen tot het uiterste om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Voor de finale ronde op vrijdag 8 juni hadden zich 8 ploegen geplaatst waaronder de winnaar van vorig jaar Buitenpost. Kollum moest in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen Harkemase Boys, de start was enigszins moeizaam maar de spelers waren in staat om een vroege achterstand om te buigen naar een 5 – 2 voorsprong waarmee de eerste horde naar de finale was genomen.

 

In de tweede wedstrijd moest er aangetreden worden tegen ‘t Fean 58 met o.a. Toekomstig Kollum speler Denny Nicolai in de gelederen. Ook in de wedstrijd kwam Kollum op een achterstand maar doordat ‘t Fean het niet altijd eens was met beslissingen van de scheidsrechter deelde deze tot 2x een gele kaart (= tijdstraf van 2 minuten) uit aan een speler van ‘t Fean en Kollum maakte hier optimaal gebruik van door ook hier de achterstand om te buigen in een voorsprong. Door deze overwinning was de finale een feit.

 

In de ander poule was het Buitenpost die zonder kleerscheuren de finale bereikten. In de finale nam Kollum het initiatief en kwam snel op voorsprong. Dit was echter van korte duur want Buitenpost liep, vaak na foutjes van een Kollum speler, uit naar een 6 – 2 voorsprong. Maar zoals ook in de voorgaande wedstrijden kwam Kollum sterk terug uit een schijnbaar kansloze positie. Ze bleven geloven in eigen kunnen en het was Marinus Hoekstra die 10 sec voor tijd de bal achter de keeper van Buitenpost wist krijgen 6 -7.

 

Het team van Kollum bestond uit de volgende spelers:

Christiaan Rispens, Romke Bos, Marinus Hoekstra, Robbert Lietmeyer, Joop Pijnacker, Adrian Heslinga en Rutger de Poel. Het team stond onder strakke leiding van coach Keimpe Keuning.

Verslag en foto’s: Roel Bergsma

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *