Kollumerzwaag en Veenklooster in handig zakformaat

Geplaatst op 8 juni 2012 om 11:57 | In de categorie: ,

KOLLUM  Op maandag 11 juni 2012, ’s middags rond kwart over vier neemt wethouder Jelle Boerema in Fogelsangh State in Veenklooster twee folders over Kollumerzwaag en Veenklooster in ontvangst. Hij krijgt de folders overhandigd van degene die met het idee kwam, Roeland Westra, projectmanager NOFCOM. Ook wordt die middag de website van Veenklooster gelanceerd (www.veenklooster.com).

 

‘Toeristen de weg wijzen’ is het idee van de nieuwe toeristische wegwijzers van Kollumerzwaag en Veenklooster. Een folder in handig zakformaat die toeristen attendeert op wandelroutes, fietsroutes, bezienswaardigheden en andere praktische informatie van de beide dorpen.

 

Dit is een initiatief van bedrijven uit Kollumerzwaag en Veenklooster, in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a en NOFCOM, het leerbedrijf van ROC Friese Poort. Er zijn 2.500 exemplaren per dorp gedrukt. Deze worden verspreid bij toeristische instellingen en horecagelegenheden in de regio Noordoost Fryslân, waaronder Landal Esonstad. Op deze manier worden Kollumerzwaag en Veenklooster beter op de (digitale) kaart gezet als onderdeel van de regio Noordoost Fryslân als toeristische trekpleisters.

 

Nummering

De toeristische wegwijzers van Kollumerzwaag en Veenklooster zijn genummerd. Dit betekent dat de dorpen naar elkaar verwijzen. Op deze manier is het de bedoeling om toeristen nieuwsgierig te maken. Wat is er nog meer te doen in de gemeente Kollumerland c.a of in de regio Noordoost Fryslân? Toeristen kunnen met deze folders de prachtige regio ontdekken.

 

Digitale link

Er staan digitale linken, QR-codes, vermeld op de toeristische wegwijzers van Kollumerzwaag en Veenklooster. Deze codes zijn in te scannen met een mobiele telefoon (smartphone) waarna toeristen uitkomen op www.kollumerzwaag.nl  en www.veenklooster.com  Hier is actuele informatie te vinden over activiteiten en evenementen in beide dorpen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *