Laatste toernooi Friese Boys georganiseerd door de FVVK met hoofdsponsor Health to Work

Geplaatst op 20 februari 2012 om 15:28 | In de categorie:

KOLLUMERZWAAG De vijfde editie van de efkes werd gespeeld in Kollumerzwaag. Friese Boys had de organisatie, scheidsrechters Rienk Postma en Jac. de Vries, klokkenisten Arianne Pel en Durk Pilat, prijsuitreiking door Hielke de Graaf, daarnaast was er koffie en ranja verzorgd door Aafke de Vries en twee stageloopsters. Bij de laatste tussenstand Friese Boys F1 had de leiding over genomen, nadat

Kollum F1 in de laatste editie slechts 2 punten had gepakt. Kollum F1 volgde op 5 punten. De Lauwers en Kollum F2 strijden om een podiumplaats. WTOC won vorige keer verrassend van de koploper, dus wie weet wat er vandaag zou gaan gebeuren. Door twee prijsuitreikingen moesten de teams later beginnen.

De openingswedstrijd werd gespeeld om 10.30 uur en Kollum F2 wist nipt te winnen van WTOC. De grote favoriet Kollum F1 was volledig, want hun keeper was weer hersteld. Tegen De Lauwers werd binnen enkele seconden gescoord en uiteindelijk stopte de teller bij 6-1. De spelers van Friese Boys waren onder de indruk en waren aan het rekenen geslagen om te zien hoeveel goals er gemaakt moesten worden. Het gaat natuurlijk om de punten en de eerste wedstrijd van de Friese Boys was tegen Kollum F2. Nick de Graaf raakte vier minuten voor tijd twee keer de paal, maar de goal viel op de andere kant. Het zicht van keeper Douwe Jan werd belemmerd toen van rechts een schot werd afgevuurd en deze in de korte hoek binnen viel. Wie dacht dat de manschappen van Hielke en Durk waren aangeslagen, had het mis. Met drie minuten op de klok zorgde Nick voor de gelijkmaker. Daarna haalde Ljibbe Sicco Bakker van afstand verwoestend uit en doorzetter Oane Wiersma pikte zijn goaltje mee door vanaf rechts in de verste hoek te scoren, eindstand 3-1.

De Lauwers met een grote selectie aanwezig (11 spelers) won duidelijk van WTOC, 4-0. Daarna was het de wedstrijd om het kampioenschap. Kollum F1 had maar één opdracht er moest gewonnen worden om de vijf punten achterstand om te zetten naar twee punten. Het werd een razend spannende wedstrijd en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Kollum raakte de lat via de keeper. Oane raakte de paal op de andere kant. Nick soleerde door de defensie maar op miraculeuze wijze redde Kollum de bal van de lijn. De keeper van Kollum raakte daardoor geblesseerd. Met een nieuwe keeper probeerde Kollum van alles, maar de verdediging met Luut Faber, Ljibbe Sicco en Nick verdedigden perfect. Oane, Jente en Marten zorgden voor het storende werk op de verdediging van Kollum en keeper. In de slotseconde werd een uittrap van Douwe Jan tegen de lat gewerkt door de keeper. Het bleef uiteindelijk 0-0. Een prima resultaat en dat betekende dat één overwinning uit de volgende twee wedstrijden voldoende zou zijn voor de titel.

De wedstrijd tussen de reserves van Kollum en De Lauwers eindigde in een gelijkspel. Friese Boys moest het opnemen tegen de rode lantaarndrager WTOC. In de eerste vier minuten werd er niet gescoord. Spits Marten Pilot opende de score na een prima voorzet van rechts van Nick. De ban was gebroken en de daarop volgende scores van Nick (2x) en Marten leverden het een ruime zege op. Het publiek zag nog een doelpunt van Marten, maar scheidsrechter Jac. de Vries oordeelde anders. Het kampioenschap was daarmee een feit.

Kollum F1 won daarna beide wedstrijden. Friese Boys won tussendoor moeizaam van De Lauwers met 2-1 met twee doelpunten van Ljibbe Sicco. Friese Boys F1 zorgde voor een verrassing, want de laatste jaren was Kollum F1 de te kloppen ploeg. Na de prijsuitreiking werden er foto´s genomen met de spelers, coaches, trainer en de sponsors W. de Graaf en J. Zuidersma.

 

WTOC F1 – Kollum F2                     0-1

Kollum F1 – De Lauwers F1              6-1

Friese Boys F1 – Kollum F2              3-1

De Lauwers F1 – WTOC F1              4-0

Friese Boys F1 – Kollum F1              0-0

Kollum F2 – De Lauwers F1              1-1

Friese Boys F1 – WTOC F1              4-0

Kollum F1 – Kollum F2                     4-0

Friese Boys F1 – De Lauwers F1       2-1

WTOC F1 – Kollum F1                     2-3

 

WedstrijdenPuntenVoorTegen
1Friese Boys F12045359
2Kollum F120404010
3De Lauwers F120262224
4Kollum F220191022
5WTOC F1205951

 

Volgende week woensdag 22 februari 2012 is de laatste training in de zaal.

 

Volgende week zaterdag 25 februari 2012 speelt Friese Boys F1 zaalteam (7 spelers) in de sporthal

te Kollumerzwaag tegen Friese Boys E3, GAVC F1 en GAVC E? van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Vanaf donderdag 1 maart eerste training op het veld 17.00 – 18.00 uur.

Zaterdag 3 maart 2012 is er een beker- of oefenwedstrijd op het veld.

 

De eerste competitiewedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 10 maart 2012.

De nieuwe indeling van de veldcompetitie is als volgt. Friese Boys F1 speelt in de 1e klasse tegen Ropta Boys (kampioen 1e klas), Drachtster Boys F4 (kampioen 2e klas), Buitenpost F1G

(nummer 3 1e klas), Broekster Walden F1 (nummer 2 1e klas) en Bergum-BCV F1 (nummer 2 1e klas).

 

 

Zaalvoetbal Friese Boys F2 en F3

De laatste wedstrijden voor het FVVK  “Health to Work” zaalvoetbaltoernooi. Na de poulewedstrijden zou de prijsuitreiking plaatsvinden. Belangrijk dus om de uitslagen en de standen een keer te controleren. Wat bleek: er waren verschillen in de tussenstanden zoals bijgehouden door WTOC en Friese Boys. Gelukkig werden de problemen vóór het begin van de wedstrijden getackeld en kon er afgetrapt worden.

 

Friese Boys F2

Voor Friese Boys F2 maakte de correctie niet veel uit, ze bleven derde in de tussenstand. Kollum F3 en WTOC F2 bleven de koplopers, maar nu met een verschil van drie punten in het voordeel van WTOC. WTOC wist de eerste twee wedstrijden tegen Kollum F4 en Friese Boys F2 te winnen. Kollum F3 speelde gelijk tegen Kollum F4 en tegen Friese Boys F2, beide keren 0-0, zodat het verschil voor Kollum F3 niet meer te overbruggen was in de laatste wedstrijd tegen WTOC F2. Kollum F3 won wel en bracht het verschil nog terug tot 4 punten. Winnaar van het toernooi werd WTOC F2.

Friese Boys F2 speelde 0-0 tegen Kollum F3 en verloor met 1-2 van WTOC F2, een goal van Marwan die weer hersteld was van zijn teenblessure. De laatste wedstrijd, tegen Kollum F4, werd met 1-2 gewonnen. Opnieuw Marwan en de tweede goal werd gemaakt door Wolter.

Friese Boys F2, bestaande uit de spelers Gerke, Oane, Pieter v.d.Veen (keeper en aanvoerder), Pieter Pel, Jarno, Marwan, Wolter en Sven, eindigde door deze resultaten op de derde plaats in de poule.

 

Eindstand na 15 wedstrijden:

1      WTOC F2         31

2      Kollum F3         27

3      Friese Boys F2 19

4      Kollum F4           8

 

Friese Boys F3

Door de blessure van Daniël moest er opnieuw een beroep worden gedaan op spelers van F2. Gelukkig werden Oane en Marwan bereid gevonden mee te doen. De correcties na controle hadden tot gevolg dat de voorsprong van Friese Boys F3 teniet werd gedaan. De Lauwers F2 bleek ook 25 punten behaald te hebben in de eerdere wedstrijden. De laatste wedstrijden zouden dus beslissend worden voor de eindzege.

Friese Boys F3 ging goed van start met een 1-0 winst op Kollum F6. Een goal na een schot van Marwan waarbij de bal van richting werd veranderd en de keeper op het verkeerde been stond. De Lauwers F2 moest daarna aantreden tegen Kollum F5 en verloor met 1-0. De Lauwers was daarbij zeer onfortuinlijk, want de score was een eigen doelpunt. In de onderlinge confrontatie kon De Lauwers de drie punten achterstand weer inlopen, maar Friese Boys F3 weigerde mee te werken. Eindstand: 1-0 voor Friese Boys. Opnieuw Marwan. Hij dribbelde over links, sneed naar binnen en haal de met rechts uit. De bal verdween in de korte hoek en liet de keeper kansloos. De eindzege in het toernooi was veilig gesteld. Kollum F5 werd nog verslagen met 2-1, maar dit was niet meer van belang. Goals van Marwan uit een counter en een eigen doelpunt. Bij deze laatste wedstrijd moet nog vermeld worden dat Daniël als keeper zijn rentree maakte.

In Friese Boys F3 speelden de volgende spelers: Sven, Egbert-Tjitze, Bauke Jan, Johanna, Menno, Marwan, Oane en Daniël.

 

Eindstand na 15 wedstrijden:

1   Friese Boys F3 34

2   De Lauwers F2  28

3   Kollum F5         15

4   Kollum F6           9

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *