Ontvangst gasten Friendship Force uit Egypte in gemeentehuis Kollum

Geplaatst op 30 mei 2012 om 10:54 | In de categorie: ,

KOLLUM  Op donderdag 31 mei 2012, ’s morgens om half elf ontvangt burgemeester Bearn Bilker in het gemeentehuis in Kollum een groep Egyptenaren die allen lid zijn van de organisatie ‘Friendship Force’. Het doel van deze organisatie is om meer onderling begrip tussen mensen te creëren.

 

De zestien gasten uit Cairo, leeftijden variërend van 59 tot 80 jaar, zijn ondergebracht bij negen gezinnen die allemaal aangesloten zijn bij Friendship Force Noord (Groningen, Drenthe, Fryslân). Burgemeester Bilker vertelt iets over onze staatsinrichting, gezondheidszorg en ouderenzorg.

 

Friendship Force is in 1977 in Atlanta (USA) opgericht, met steun van de toenmalige president en zijn vrouw, Jimmy en Rosalyn Carter. Mensen uit de hele wereld komen bijeen om elkaar te leren kennen en contacten te leggen over hun eigen grenzen heen. Het idee van ‘Vrienden over grenzen heen’ is sinds 1977 in zeer veel landen aangeslagen. Er zijn veel plaatselijke of regionale clubs opgericht die bezoeken over en weer organiseren. Aan buitenlandse gasten wordt ongeveer een week lang gastvrijheid verleend. Ze maken deel uit van het gezin waar ze verblijven. In die week krijgen ze iets te horen en te zien van de ideeën die ter plaatse leven en van de levensomstandigheden van zowel vroeger als nu.

 

Friendship Force Noord is opgericht in 1983. De leden wonen verspreid in de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân. Jaarlijks worden diverse uitwisselingen georganiseerd, zowel binnen als buiten Europa.

Zie voor meer informatie op www.thefriendshipforce.org

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *