Prijsuitreiking project arbeidsmarkt onderwijs in Achtkarspelen

Geplaatst op 30 mei 2012 om 19:22 | In de categorie: ,

BUITENPOST De 14-jarige Alie de Vries uit Harkema, leerling van Singelland Surhuisterveen, heeft woensdag 30 mei uit handen van wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen een waardebon van 75 euro ontvangen. De prijs ontving ze voor haar interview met bouwbedrijf Kootstra Van der Veen tijdens de Expo Achtkarspelen in Harkema.

Leerlingen van ’t Holdersnest (Harkema), Lauwerscollege (Buitenpost en Surhuisterveen), Singelland (Surhuisterveen) en het AOC (Buitenpost) hebben de Expo Achtkarspelen, die gehouden werd op 9, 10 en 11 mei in Harkema, op eigen gelegenheid of met hun klas/groep bezocht. De leerlingen gingen met een vragenlijst de beurs over en hebben hier korte gesprekjes met bedrijven gehouden. In deze gesprekjes kwamen zaken aan de orde als; Welke opleiding moet je hebben gedaan om in het bedrijf te werken; Welke schoolvakken zijn belangrijk; Welke vaardigheden zijn belangrijk voor dit werk; welk advies zou het bedrijf geven aan jonge mensen die zich voorbereiden op de arbeidsmarkt? Ook werd er in de vragenlijst aandacht besteed aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Toekomst voor jongeren

Doel van de bezoeken van leerlingen aan de Expo Achtkarspelen was leerlingen bewust te maken van hun kwaliteiten, wat ze leuk vinden en waar ze met hun talenten op de arbeidsmarkt terecht kunnen. Daarmee wordt het leren, betekenisvol en de kans groter dat ze de juiste keuzes maken in opleiding en beroep. Om jongeren een toekomst te kunnen bieden in de regio, is het bovendien van belang dat zij weten hoe de arbeidsmarkt in de regio er uitziet. Maken leerlingen momenteel de juiste keuzes voor opleiding en beroep? En hebben ze een goed beeld van de arbeidsmarkt in de regio?

Het is van belang dat de lokale en regionale arbeidsmarkt zich blijft ontwikkelen en dat de gemeente Achtkarspelen een sociaal en economisch aantrekkelijke omgeving blijft, zodat we ook jongeren een toekomst kunnen bieden in onze regio. Projecten als deze kunnen bijdragen aan een beter beroepsperspectief van onze jongeren en meer samenwerking tussen arbeidsmarkt en onderwijs.

 

Werkgroep arbeidsmarkt – onderwijs

Dit project is een voortvloeisel uit de werkgroep arbeidsmarkt en onderwijs. Vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Achtkarspelen hebben zitting in deze werkgroep.

Voor meer informatie over dit project of de samenwerking tussen arbeidsmarkt en het onderwijs in Achtkarspelen kunt u contact opnemen met Ilona Boekhorst, tel 14 0511 of i.boekhorst@achtkarspelen.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *