Succesvol acroweekend teams WSBF

Geplaatst op 20 februari 2012 om 13:50 | In de categorie:

SURHUISTERVEEN Afgelopen weekend was het voor een aantal teams van WSBF een enerverend weekend. Op zaterdag deelname aan de 3de plaatsingsweekend acro D en E nivo En op beide dagen acte de presence op de Valentijnscup te Oosterwolde. De pupillentrio’s moesten op de zaterdag op beide wedstrijden zich presenteren. Jellina Bergsma, Sanne van der Ploeg en Hannah Westhof behaalden op de plaatsingswedstrijd een vierde plek. Talitha de Jong, Pytrix Veenstra en Femke Pander

Behaalden een zesde plaats maar mogen volgende week op de 4de plaatsingwedstrijd nogmaals hun oefening tonen om een plekje af te dwingen op het FK acro.

Op de valentijnscup kwamen beide trio’s niet in aanmerking voor een podiumplaats.

Het C trio Baukje Wassenaar, Sieta van der Veer en Nellie Bijker behaalden de hoogste

score bij de tempo oefeningen maar omdat de balans- en tempo-oefeningen op deze nivo’s in dezelfde categorie werden gedeeld moesten ze genoegen nemen met een 4de plek.

Lyan van der Sleen en Sanne Schievink behaalden bij de pupillen het goud. Met groot verschil op de concurrentie behaalden zij met een 9.1 technisch hier de hoogste score van de dag.

Zij konden door een verschuiving in het programma niet deelnemen aan de Valentijnscup.

Het junioren team Marije Dolsma, Chayenne Postma en Maureen Oostra behaalden op de plaatsing een vijfde plaats maar wisten zondag een bronzenmedaille in de wacht te slepen.

Irna en Lyonne behaalden in de categorie junior duo E nivo ondanks een grote fout toch nog een welverdiende 4de plaats.

Door een gemiste eis kwam het duo Jessica Boonstra en Helena Boonstra niet in aanmerking voor een medaille.. Ze lieten een zeer strakke oefening zien maar door een niet geturnd element ging hun uitgangswaarde drastisch naar beneden.

Op zondag kwamen er vijf teams van WSBF uit in de categorie E duo.
Jantina de Vries en Christina Bruinsma trokken hier aan het langste eind en
mochten de hoogste plaats van het erepodium betreden. Op de 2de plaatsingswedstrijd werd hun oefening ook al met goud beloond.

Roos Drost en Aimee Althof behaalden hier een 3de plaats. Jelly Frankes en Ilse Frankes kwamen door tijsfouten helaas niet op het podium maar zijn zeker kanshebbers in deze categorie. Marielle Hoexum en Maud Boersma en Jiska Batema en Chayenne de Cock

behaalden op beide wedstrijden een plaats in de middenmoot.

Het E trio Kristien Russchen, Coby-Jildou Huitema en Kimberley Hoexum behaalden  op de plaatsingswedstrijd een zilveren medaille maar kregen op zondag terecht het felbegeerde goud omgehangen. In dezelfde categorie kwamen Hilliena Zandstra, Petra de Vries en Yara de Jong eveneens met een bronzen plak op het podium wat hun helaas in Zwaagwesteinde door wat slordigheidsfouten niet lukte.

Zaterdag was bij de D trio’s het hele podium bezet door teams van WSBF.

Goud was er hier voor het trio Babet Bos, Gianne Storm en Femke Kooistra, zondag werden ze zo enorm afgestraft door de jury op een individueel elememt waardoor ze het erepodium aan hun neus voorbij moesten laten gaan.

Zilver was er zaterdag voor Chaluna van der Elst, Nynke Bruinsma en Ingrid de Boer maar door een val bij een balanselement op zondag kwamen zij niet op het podium.

Ineke Bergsma, Jantsje van der Veen en Hillie van der Veen lieten artistiek en technisch een prachtige oefening zien maar kwamen door tijsfouten niet in aanmerking voor een medaille.

Yteke Hoogsteen, Gerbrich van Wieren en Marrit Tjoelker hadden zaterdag enorm veel pech. Tot aan het laatste element ging de oefening boven verwachting maar aan het einde van de oefening kwam het trio ten val en waren hun kansen verkeken.

Tijdens de Valentijnscup hadden ze de jury niet in hun voordeel..Het bleek dat een jurylid een element van een van de onderpartners had gemist waardoor de uitgangswaarde van hun oefening naar beneden ging.Een podiumplaats zat er voor dit team dus niet in.

Grote Triomf was er voor het trio Daphne Diertens, Jacolien van Panhuis en Elina Sipma. In Zwaagwesteinde behaalden ze zaterdag een bronzenmedaille bij de trio’s maar mochten in Oosterwolde op zondag het goud in deze categorie in ontvangst nemen.

De teams van WSBF kunnen terugzien op een zeer succesvol acroweekend.

 

[mudslide:picasa,0,nieuwsuitkollum,5711199173209865345]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *