Twaalf jongeren bekennen vernielingen

Geplaatst op 19 februari 2012 om 12:56 | In de categorie:

SURHUISTERVEEN De politie heeft een onderzoek naar de vernielingen in Vogeltjesbuurt afgerond. Tijdens het onderzoek werden 12 minderjarige verdachten uit het dorp gehoord. Tijdens de verhoren bekende een ieder zijn of haar aandeel.

Aanleiding

Op vrijdagavond 10 februari 2012 werden diverse vernielingen gepleegd in de Vogeltjesbuurt. Zo werd stroop en bakmeel op geparkeerde auto’s gesmeerd, een invalidenauto werd verplaatst en de afdekhoes van de voorruit werd in brand gestoken, een zonnewijzer werd vernield en van een geparkeerde auto werden de buitenspiegels afgetrapt. Ook werd de inhoud van een aantal afvalcontainers in brand gestoken in een steegje en moest een garagedeur het ontgelden doordat er tegen aan werd gesprongen.

Onderzoek

Diverse benadeelden deden aangifte en de politie startte een onderzoek. Al snel werd duidelijk dat een groep van 12 jongeren verantwoordelijk was voor de vernielingen. Alle twaalf de jongeren werden als verdachte gehoord en tijdens de verhoren bekende een ieder zijn of haar aandeel. Tegen de jongeren werd proces-verbaal opgemaakt en de vermoedelijke afhandeling van de straf zal via bureau HALT verlopen. De schade zal op de jongeren, dan wel de ouders, worden verhaald.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *