Wethouder Dijksterhuis en Teake van der Meer openen BurenHulpDienst in De Westereen

Geplaatst op 2 maart 2012 om 09:18 | In de categorie: ,

DE WESTEREEN Op donderdag 1 maart werd de BurenHulpDienst in De Westereen officieel geopend door wethouder Ronald Dijksterhuis en cabaretier Teake van der Meer.

De hulpdienst is een georganiseerde vorm van burenhulp bestaande uit vrijwilligers. Zij helpen mensen die bepaalde dingen zelf niet meer kunnen doen door ziekte, handicap, ouderdom of andere beperkingen en andere hulp op één of andere manier (nog) niet beschikbaar is. De hulp kan bestaan uit licht huishoudelijk werk, dierenverzorging, kinder/-ouderopvang, autovervoer naar arts of ziekenhuis of het afleggen van bezoekjes.

Volgens wethouder Dijksterhuis is de BurenHulpdienst een ultiem voorbeeld van ‘met elkaar, voor elkaar’. “De sociale structuren zijn anders dan vroeger, maar net als vroeger zijn er mensen die hulp kunnen gebruiken en ook mensen die graag hulp willen bieden. De BurenHulpDienst brengt deze mensen bij elkaar”. Dijksterhuis is er van overtuigd dat de samenleving mooier wordt door dit soort initiatieven en sprak dan ook zijn waardering uit voor de vrijwilligers die zich gaan inzetten om de BurenHulpDienst tot een succes te maken.

De BurenHulpDienst is een gezamenlijk initiatief van Feriening Doarpsbelang De Westereen, Stichting Welzijn Dongeradeel en de gemeente Dantumadiel. Als de burenhulpdienst in De Westereen een succes is zal mogelijk ook in de andere dorpen in Dantumadiel een burenhulpdienst worden opgestart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *