HoofdnieuwsRegionaalSport

12 december: Demonstratietraining oldstar/wandelvoetbal in Kollum

KOLLUM – Op maandag 12 december organiseert vv Kollum in samenwerking met Cambuur Verbindt, het beweegteam van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel en een groepje studenten sport van de Hanzehogeschool een bijeenkomst om kennis te maken met Old Star voetbal. Wandelvoetbal, walking football of old star football is een aangepaste vorm van voetbal gericht op 55-plussers, zowel dames als heren. Hierbij is bijvoorbeeld rennen niet toegestaan, zijn de teams kleiner en de wedstrijden korter. Ook al ben je 90 jaar, het is een gezellige manier om lekker in de buitenlucht fit te worden en te blijven!

Het is een groeiende vorm van voetbal en bewegen, maar in onze regio is het aanbod nog zeer klein. Bewezen is dat het vele voordelen kent. Naast de sociale en psychische voordelen (ontmoeting, gezelligheid, mentale fitheid) kent het ook vele fysieke voordelen. Uit metingen is gebleken dat het positieve effecten heeft op hartgezondheid, bloeddruk, kracht, mobiliteit en lichaamsgewicht. En het mooie is: de kans op blessures is nihil!

VV Kollum heeft met haar kunstgrasveld de ideale accomodatie om old star voetbal aan te bieden en te organiseren. Daarom heeft de vereniging samenwerking gezocht met Cambuur Verbindt en het beweegteam van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel voor een demonstratietraining waarbij belangstellenden ook gelijk mee kunnen doen. De training wordt verzorgd door Jan Bruin (oud-cambuur speler). Tijdens en na deze demonstratietraining wil men onderzoeken of deze vorm van voetbal in een behoefte voorziet bij ons in de regio. Iedereen uit de hele regio is daarom van harte welkom. Meedoen kan, eerst even de kat uit de boom kijken is ook prima!

Om 10.00 uur ‘s ochtends worden de deelnemers/belangstellenden welkom geheten door de organisatie van dit evenement en door wethouder sport Rebecca Slijver. Onder het genot van een bakje koffie en wat lekkers wordt er uitleg gegeven over wat old star voetbal inhoudt, wat de voordelen zijn, welke ervaringen men ermee heeft enzovoort. Daarna vindt de training en een wedstrijdje plaats op het veld. Oud-international Johan Zuidema zal de aftrap hiervoor verrichten. Na afloop staat er een broodje en een kop soep klaar voor de deelnemers en belangstellenden.

Vragen en/of aanmelden: neem contact op met Hans Wietsma, tel. 0652026535

Dit kan u ook interesseren

Back to top button