HoofdnieuwsRegionaal

13 december wijzigt de busdienstregeling van Arriva in Fryslân

FRIESLAND – Vanaf maandag 13 december past Arriva in Fryslân haar dienstregeling aan voor de bussen. Arriva heeft, net als veel andere sectoren, te maken met corona gerelateerd ziekteverzuim onder medewerkers. Daarnaast daalt door de aangescherpte coronamaatregelen ook het aantal reizigers.

Als gevolg daarvan gaat Arriva passend bij het reizigersaanbod de komende twee weken tijdens werkdagen iets minder frequent met bussen rijden. Zondag 25 december start vervolgens de vakantiedienstregeling.

In de aangepaste dienstregeling van 13 december wijzigt bij een aantal buslijnen de frequentie, bijvoorbeeld drie keer per uur in plaats van vier keer per uur of iets minder ritten in de spits. Arriva informeert reizigers over deze aanpassingen op de website, via informatieschermen in de bus en in de trein, social media. Ook in de verschillende reisplanners is de actueel geldende reisinformatie terug te vinden. De aangepaste dienstregeling is volledig aangegeven via www.arriva.nl/dienstregeling.

Vakantiedienstregeling van 25 december 2021 t/m 8 januari 2022
Gedurende de vakanties rijdt Arriva zoals gebruikelijk een aangepaste vakantiedienstregeling.

Nieuwe dienstregeling 2022 vanaf 9 januari 2022
Op zondag 9 januari start Arriva de nieuwe dienstregeling voor 2022. Deze nieuwe dienstregeling bevat verschillende aanpassingen en optimalisaties van buslijnen. De dienstregeling kan ook in 2022 meebewegen met een toe- of afname van het aantal reizigers. De nieuwe dienstregeling 2022 is volledig aangegeven via www.arriva.nl/dienstregeling.

Geen wijzigingen voor trein
De dienstregeling 2022 van de Arriva treinen gaat in op 12 december 2021 en blijft gelijk aan de dienstregeling van afgelopen jaar, waarbij er verschillende sneltreinen en spitsritten aan de dienstregeling zijn toegevoegd. Wel geldt ook hier de vakantiedienstregeling van 25 december tot en met 8 januari 2022.

Reisplanner
Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de reisplanners en voor meer informatie te kijken op www.arriva.nl.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button