HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

25 jarig Jubileum Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk gevierd met Open Dag

KOLLUM – Op zaterdag 14 oktober j.l. heeft Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk met een Open Dag gevierd dat het 25 jaar gevestigd is aan de Anjen in Kollum. In die 25 jaar is het na de bouw in 1998, uitgebreid met een extra oefenzaal met meer oefenmogelijkheden en ook het team is gegroeid. Momenteel zijn er 11 fysiotherapeuten werkzaam en een secretaresse. Ook is een diëtist werkzaam in het gebouw.

De meeste fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd door het volgen van een master opleiding. Er wordt nauw samengewerkt met andere hulpverleners rondom een patiënt, zoals bijvoorbeeld de huisartsen, thuiszorg, ergotherapie, jeugdartsen en consultatiebureau, waardoor de lijntjes kort zijn en de behandeling goed aansluit bij de hulpvraag van de patiënt. De praktijk is aangesloten bij Keurmerk Fysiotherapie waardoor de kwaliteit van de zorg gewaarborgd is. In Friesland is de praktijk aangesloten bij de  Friese Coöperatie Fysiotherapie, daar worden projecten op het gebied van fysiotherapeutische zorg uitgerold in de hele provincie door samen te werken met gemeenten en zorgverzekeraars. Dit betekent dat de praktijk vernieuwend is en meegaat met de ontwikkelingen in de zorg.

De Open dag was een mooie gelegenheid om al deze veranderingen in beeld te brengen. Er is een fototentoonstelling ingericht in de wachtruimte en de gang met foto’s uit de oude doos van de bouw en de vele activiteiten die er in de afgelopen 25 jaar zijn geweest. De dag zelf is om 10.30 uur gestart met een koffiedrink moment met de buren uit de wijk. Dit werd een gezellig samenzijn, waarbij het hele team klaar stond om de buren met koffie en gebak te verwelkomen.

Na 11 uur waren de deuren geopend voor andere belangstellenden en familieleden om kennis te maken met de verschillende therapievormen die aangeboden worden bij Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk. Eerst was er nog de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. De winnaars, en dat waren er velen, kregen een leuk prijsje.

Veel belangstelling was er daarna voor de demonstratielessen van Cognitieve Fitness. Bij Cognitieve Fitness wordt aandacht besteed aan concentratie, reactievermogen, geheugen etc. Deze training wordt groepsgewijs gegeven en duurt 3 maanden. In het voorjaar van 2024 start een nieuwe groep. Tijdens de demonstratieles bleek het voor de deelnemers nog niet eenvoudig te zijn om de oefeningen foutloos uit te voeren.

Ook de uitleg van Marten Bouma over het behandelen van duizeligheidsklachten was erg interessant voor de vele toehoorders. Kinderen konden zich met hun ouders aanmelden voor een rugcheck of een screening van het handschrift, de leefstijlcoach beantwoordde vragen over het verbeteren van een gezond leefpatroon. Al met al was het een zeer geslaagde dag, waarop tevreden teruggekeken kan worden.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button