HoofdnieuwsRegionaalSport

28 juni: Afscheidswedstrijd Joop Pijnacker, het kanon van Kollum

KOLLUM – Op vrijdag 28 juni 2024 viert Joop Pijnacker, na vele jaren in het noordelijk amateurvoetbal, zijn afscheid als selectiespeler. Een imposante carrière sluit de onbetwiste nummer 1 van de regionale topscorersranglijst (303 competitie-doelpunten!!!) af met een afscheidswedstrijd, samen met vrienden en bekenden van weleer.

Op 5-jarige leeftijd begon het voetballen voor Joop bij Harkema Opeinde waar hij al op 15-jarige leeftijd debuteerde in het 1e elftal. Tijdens het seizoen 2006/2007 begon zijn carrière bij het 1e elftal van vv Kollum. Nu 18 seizoenen later stopt hij (na tussendoor uitstapjes naar Drachtster Boys en vv Buitenpost)

Verrassing

Na afloop van zijn laatste training op donderdagavond 6 juni werd Joop in de kantine verrast door een mooie toespraak van zijn oud-trainer Atze van der Wijk. Een trainer waar Joop zowel bij vv Kollum als bij diverse regioteams veel mee heeft beleefd en aan heeft te danken. Na afloop van de toespraak werd een gouden envelop aan Joop overhandigd waarin de aankondiging stond voor een afscheidswedstrijd op 28 juni aanstaande. Een zichtbaar geëmotioneerde Joop nam vervolgens zelf het woord en gaf aan dat hij ondanks zijn mooie carrière met vele hoogtepunten er natuurlijk flink van baalde dat hij in zijn laatste seizoen voor de hoofdmacht van vv Kollum moest degraderen. Maar zo zei hij, het was een bijzonder seizoen met toch een enorm hoogtepunt: het feit dat hoofdtrainer Ron de Boer weer “gewoon” bij ons in de kantine staat vanavond.

Gelegenheidselftal
De huidige teamspelers van vv Kollum en oud-ploeggenoten van Friese clubs zwaaien Joop tijdens zijn laatste wedstrijd uit. Een zeer bijzondere wedstrijd, temeer er nog een aantal huidige ploeggenoten van Joop afscheid zullen nemen. Gerard van Zonneveld, Mark Huizenga, Ruben Merkus, Denny Nicolai (teammanager), Alex van der Veen (linie-trainer), Dennis de Bruin, Nick de Bruin, Dennis Krohne en Sjoerd Buwalda stoppen met voetbal (in het 1e elftal) of vervolgen hun carrière elders. Ook de regionaal beroemde keeper Auke Hoekstra (de Roek) stopt na een imposante carrière waarin hij veel betekend heeft voor vv Kollum.

De organisatie van de afscheidswedstrijd is erin geslaagd een aantal gerenommeerde spelers uit de rijke voetbalcarrière van Joop te strikken. Zo zullen onder meer Halbe Mossel, Rob Dijkstra, Berend Jan Prins, Jos Bulten en Wiebe Postma hun voetbalkunsten vertonen. Ook oud-trainers en -leiders verlenen hun medewerking. Met name voor voetballiefhebbers uit de regio een avond vol herinneringen met oude bekenden.

Welkom

Iedereen die de topschutter een warm hart toedraagt en nog een laatste keer wil zien schitteren, is op deze avond van harte welkom langs de lijn en/of in de kantine. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur op sportpark Baensein te Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button