HoofdnieuwsRegionaal

41 bestemmingen: welke naam wil jij op de nieuwe Arriva trein?

FRIESLAND/GRONINGEN – De afgelopen weken hebben ruim 3.000 inwoners van Groningen en Friesland gereageerd op de vraag van Arriva om de mooiste bestemmingen in te sturen. Uit de inzendingen heeft de jury 41 unieke bestemmingen geselecteerd. Uiteindelijk krijgen de nieuwe WINK-treinen van Arriva de namen van 18 bestemmingen. Op deze bestemmingen kan tot en met zondag 6 december gestemd worden. Arriva roept nu iedereen op om zijn of haar stem uit te brengen op arriva.nl/namenwedstrijd.

Van cultuur tot natuur
Het uitzoeken van de bestemmingen was voor de jury een behoorlijke klus. Tussen de ruim 3.000 inzendingen zaten veel bijzondere bestemmingen. Van culturele bestemmingen, zoals festivals, tot mooie natuurgebieden. De jury heeft uiteindelijk 41 bestemmingen uitgekozen, verdeeld over de provincies Groningen en Friesland. De jury bestaat uit Avine Fokkens – Gedeputeerde provincie Fryslân, Fleur Gräper – Gedeputeerde provincie Groningen, Evert van Dijk – algemeen hoofdredacteur NDC, Ben Woldring – oprichter en CEO BenCom Group, Joop Mulder – artistiek directeur Sense of place, Nynke de Jong – schrijfster en columnist en Anne Hettinga – voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland.

Dit zijn de 41 bestemmingen:
Bestemming Provincie
‘t Roegwold Groningen
11 Fountains Friesland
Blauwestad Groningen
Bokwerd Friesland
Brandaris Friesland
d’Olle Grieze Groningen
De Alde Feanen Friesland
De Drie Gezusters Groningen
De Lauwers Groningen/Friesland
De Potmarge Friesland
De Slachte Friesland
De Veenkoloniën Groningen
De Waterwolf Groningen
Doodstil Groningen
Elfstedentocht Friesland
Graanrepubliek Groningen
Griend Friesland
Hangende Keukens Groningen
Het Wad Groningen/Friesland
Holwerd aan Zee Friesland
Hongerige Wolf Groningen
Hoornse Plas Groningen
Kale Duinen Friesland
Middelsee Friesland
Museumspoorlijn STAR Groningen
Noar hoes Groningen
Noorderhaven Groningen
Noorderzon Groningen
Noordpolderzijl Groningen
Oerol Friesland
Oldehove Friesland
Peerd van Ome Loeks Groningen
Pieterpad Groningen
Reaklif Friesland
Ruiten Aa Groningen
Snitser Mar Friesland
Thialf Friesland
Thús Friesland
Westerwolde Groningen
Woudagemaal Friesland
Zwarte Haan Friesland

Stem op jouw favoriete bestemming
De oproep is aan alle inwoners van Groningen en Friesland om te stemmen op één van hun favoriete bestemmingen. De bestemmingen met de meeste stemmen maken kans om als naam op de nieuwe WINK-treinen te komen. Stemmen is mogelijk tot en met zondag 6 december via de website arriva.nl/namenwedstrijd. Begin 2021 maakt Arriva de 18 definitieve namen bekend die op de nieuwe WINK-treinen komen.

Concessie Noordelijke lijnen 2020-2035
Arriva start op 13 december met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze heeft Arriva opnieuw voor 15 jaar gegund gekregen door de provincie Groningen (ook als opdrachtgever van Niedersachsen) en de provinsje Fryslân. Arriva blijft deze treinlijnen van december 2020 tot en met 2035 verzorgen. Vanaf het voorjaar 2021 stromen de 18 nieuwe (WINK-) treinen als onderdeel van de concessie in.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button