Kollum dik verdiend langs VVI

KOLLUM – Op een zonovergoten Baensein was het Kollum die verdiend aan het langste eind trok tegen de mannen uit Idskenhuizen, die voor de gelegenheid in het blauw speelden en dus niet in het oranje. Kollum won uiteindelijk met 2-1. Het talrijke publiek genoot deze middag van een heerlijk zonnetje en een spannende partij voetbal waarbij het eerste gevaar van VVI kwam na een overtreding van Wiebe Postma vlak voor de zestien meter. De vrije trap vloog door de muur, maar Eppie Weidenaar was attent. Direct hierna kreeg Marinus Hoekstra een uitgelezen kans aan de andere kant, maar zijn schot smoorde op een tegenstander. VVI hanteerde regelmatig de lange bal, waar de verdediging van Kollum veel moeite mee had, maar de felheid van de Kollumers redde hen van een achterstand.

Toch was in de eerste twintig minuten de grootste kans voor Kollum toen Joop Pijnacker met een punter keeper Persma testte die via zijn vingertoppen en de paal redding bracht. Tien minuten later was het wel raak toen na een prima voorzet van rechts Hein van Marrum in het zestienmetergebied listig doortikte op Joop Pijnacker die beheerst scoorde. Lang kon Kollum niet genieten van deze voorsprong, want enkele minuten later was het weer zo’n lange bal van achteruit waarop Honke Kuperus zijn hielen liet zijn aan Wierd de Vries die er volledig uit werd gelopen en Eppie Weidenaar het nakijken gaf. Een tegenvaller voor Kollum die op dat moment het betere van het spel had. Met 1-1 stand ging men dan ook rusten.

Na de pauze was het de eerste twintig minuten een voetbaldemonstratie van de Kollumers. VVI werd volledig overlopen en het duurde maar even toen de 2-1 viel, toen na een voorzet van links van Marinus Hoekstra, Joop Pijnacker de bal met de voet half raakte en door de stuit kreeg hij zelf de mogelijkheid om de bal koppend naar binnen te werken. VVI was volledig van slag en de ene na de andere aanval rolde over de VVI verdediging waarbij vooral Marinus Hoekstra een paar dotten van kansen om zeep hielp. Zo schoot hij tweemaal naast alleen voor keeper Persma en bij de derde kans wist hij de keeper te raken die al op de grond lag. Ook Joop Pijnacker kreeg nog enkele schitterende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar steeds werd er te wild geschoten in plaats van de bal te plaatsen.

Op deze manier werd VVI weer in het zadel geholpen en moest Kollum alle zeilen bijzetten om niet in het laatste kwartier nog tegen een doelpunt op te lopen. De mannen uit Idskenhuizen persten nog een keer alles uit de kast waardoor er soms ook hachelijke momenten zich voor keeper Weidenaar afspeelden. Kollum wist echter de benauwde zege over de eindstreep te trekken en kon drie belangrijke punten aan hun totaal toevoegen zodat de onderste regionen steeds verder uit zicht komen, maar men had het zich een stuk makkelijker kunnen maken door enkele van die grote kansen te benutten.

Verslag : Jan Hoving
Foto’s: Roel Bergsma